Sorin Freciu, presedintele CA al Realitatea Media, preia pozitia de presedinte executiv al companiei, pozitie "gandita mai demult" pentru a-i permite "se se ocupe mai mult de conducerea executiva", dupa cum a spus el, miercuri, pentru HotNews.ro. El a precizat ca, astfel, directorul general Sorin Enache "se va ocupa de cresterea calitatii postului" la nivel editorial. Paginademedia.ro a anuntat, miercuri, mai multe schimbari la nivelul conducerii Realitatea, dupa ce Reporter Virtual scrisese ca seful editorial al Realitatea TV, Catalin Popa, a fost inlocuit.

Paginademedia.ro l-a citat pe Dragos Nedelcu, vicepresedinte CA Realitatea Media, spunand ca:

  • Sorin Freciu preia de la directorul general Sorin Enache atributiile executive.
  • Sorin Enache ramane director general Realitatea Media, dar se va ocupa mai mult de zona editoriala.
  • Adrian Ursu va fi director editorial al postului Realitatea TV.
  • Catalin Popa se va ocupa de proiecte speciale pentru Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV.

Sorin Freciu a explicat pentru HotNews.ro ca "este o treaba gandita mai demult - a fost infiintat postul de presedinte executiv, care sa se ocupe mai mult de conducerea executiva". Motivul este ca acest lucru "ii va permite lui Sorin Enache sa se ocupe de cresterea calitatii editoriale a postului". Sorin Freciu a precizat ca va ocupa simultan functiile de presedinte CA al Realitatea Media si de presedinte executiv. In privinta lui Catalin Popa, Sorin Freciu a spus ca acesta a fost schimbat deoarece "a avut el o intelegere cu Sebastian Ghita, pentru proiecte speciale".

In ianuarie, Stelian Tanase a anuntat ca a refuzat postul de director general al postului Realitatea TV, televiziunea fiind condusa, practic, de Sorin Enache.