Disponibilizarea a "sute, daca nu mii" de angajati este iminenta la Thomson Reuters, companie ce a inregistrat o scadere de 7% a profitului in 2010, scrie, pe surse, Brand Republic. In Franta, un jurnalist specializat in presa economica a preluat conducerea Le Monde, intr-o saptamana in care alte doua publicatii mari - Liberation si Le Nouvel Observateur - au anuntat schimbari la nivel de management.

  • Thomson Reuters intentioneaza sa disponibilizeze "sute, daca nu mii" de angajati in cadrul diviziei Markets, anul acesta, dupa ce, in 2010, profitul sau a scazut cu 7%, scrie Brand Republic, citand surse potrivit carora manageri ai companiei au fost informati saptamana aceasta in legatura cu iminenta unor restructurari. Publicatia citata precizeaza ca un purtator de cuvant al furnizorului global de informatii a dezmintit categoric planurile de reducere de personal. Insa Brand Republic insista ca, potrivit surselor, reducerile de personal vor fi anuntate in primul trimestru al acestui an. Thomson Reuters nu ar urma sa disponibilizeze jurnalisti, ci doar o parte dintre cei 27.800 de angajati ai diviziei Markets.
  • Un jurnalist specializat in presa economica a fost numit la conducerea prestigiosului cotidian francez Le Monde. Nominalizarea lui Erik Izraelewicz pentru postul de director Le Monde a fost aprobata, vineri, de adunarea generala a Societatii Redactorilor Le Monde, ultima etapa a alegerii unui nou director, proces care dureaza de mai mult timp, dupa cum anunta ziarul. Izraelewicz il inlocuieste pe Eric Fottorino, care in decembrie s-a declarat nemultumit de colaborarea cu noii proprietari ai ziarului - oamenii de afaceri Xavier Niel, Pierre Berge si Matthieu Pigasse. La inceputul saptamanii, Le Figaro nota ca numirea lui Izraelewicz in functia de director Le Monde face parte dintr-un lant de schimbari la conducerea mai multor publicatii franceze: luni, jurnalistul de televiziune Nicolas Demorand a fost numit la conducerea Liberation. Apoi, Le Nouvel Observateur l-a numit la conducerea editoriala pe Laurent Joffrin, cel pe care Demorand l-a inlocuit la Liberation.