Deputatii PDL Raluca Turcan si Cezar Preda au retras proiectul recent depus de modificare a Legii audiovizualului, in care propuneau ca operatorii de cablu sa nu mai fie obligati sa retransmita televiziunile comerciale, scrie Mediafax. Initiativa a fost inlocuita cu un alt proiect, care nu mai prevede acest lucru.

Agentia o citeaza pe Raluca Turcan, presedintele Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor, potrivit careia "a fost un viciu in procedura de depunere si am facut o solicitare sa inlocuim initiativa noastra cu o alta initiativa. Am fost informati ca a ajuns la Biroul Permanent o alta forma decat cea pe care am convenit-o noi. Azi dimineata am depus o noua initiativa legislativa la Biroul Permanent".

Din noua initiativa au fost eliminate cateva propuneri prezente in precedenta. Daca in proiectul precedent era modificat articolul 82 din Legea audiovizualului, ce reglementeaza principiul "must carry" in sensul ca operatorii de cablu sa nu mai fie obligati sa retransmita posturi comerciale in functie de audienta lor, modificarea este eliminata din noua initiativa. La fel s-a intamplat si cu propunerea ca pragul minim al sanctiunilor aplicate de CNA sa creasca masiv.

Celelalte propuneri de modificare a Legii audiovizualului au ramas la fel ca in proiectul initial.