Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, sesizeaza Consiliul National al Audiovizualului (CNA) cu privire la o "campanie negativa" impotriva sa sustinuta de postul Realitatea TV.

Mircea Basescu precizeaza, intr-o sesizare transmisa presedintelui CNA, Rasvan Popescu, si obtinuta de Agerpres, ca, de cateva zile, postul de televiziune Realitatea tv duce o campanie negativa de presa impotriva sa, "fara a avea argumente care sa indice o incalcare a legii".

"Sub titluri precum 'legaturi periculoase ale fratelui presedintelui' sau 'legatura dintre Mircea Basescu si un personaj cercetat de DNA' s-a construit o campanie negativa de presa prin care s-a proiectat imaginea unui comportament ilegal sau imoral pe care l-as fi avut. De asemenea, in emisiunea "Testul de stres" din data de 19 februarie 2011, moderatorul Ionel Danca a sugerat ca un verdict al justitiei ar fi fost gresit", se arata in sesizarea citata.

Mircea Basescu ii adreseaza sefului CNA rugamintea de a preciza daca respectiva emisiune, difuzata de postul Realitatea TV, respecta principiile unei informari corecte.