Postul Antena 1 a fost amendat, marti, de CNA cu 30.000 de lei pentru mai multe editii ale emisiunii "Acces direct". Tot marti, Kanal D a primit o amenda de 10.000 de lei pentru o emisiune "Nora pentru mama" de la inceputul lunii ianuarie, in care au fost difuzate imagini vulgare, ce sugerau inclusiv dezvirginarea unei participante la emisiunea-concurs.

  • Imaginile difuzate de Kanal D, in care sunt prezentati doi tineri in plin act de "dezvirginare in direct", au fost difuzate in jurul orei 22.00. Inainte de a fi prezentate, moderatoarea Gabriela Cristea a atras, chiar, atentia telespectatorilor: "as vrea sa va spun voua, celor de acasa, ca imaginile pe care le veti vedea sunt un pic mai diferite decat ceea ce am trait si am vazut pana in momentul acesta. Doresc sa va atentionez ca subiectul este unul destul de delicat, ba chiar as adauga ca, ma rog, imaginile pe care le veti vedea in minutele urmatoare sunt la limita difuzarii". Sunt anuntate "scene incendiare", dupa care sunt prezentati un tanar si o tanara intr-o scena "erotica", in care isi baga reciproc mana in pantaloni si se sugereaza ca, astfel, tanara este dezvirginata.

Reprezentantul Kanal D la CNA a insistat ca scenele prezentate nu au prezentat nuditate si nu exista limbaj obscen, chit ca dialogul dintre cei doi participanti este sugestiv. El a spus ca scenele sunt reale, ca imaginile au fost blurate si ca e vorba despre un moment intim intre doi indragostiti care participa la concurs si care aveau dreptul la sanse egale cu ceilalti participanti, in fata publicului.

CNA a amendat Kanal D pentru aceasta emisiune deoarece a inclus secvente vulgare, nepotrivite incadrarii si orei de difuzare, accesibila copiilor.

  • Antena 1 a fost amendata, la randul sau, cu 30.000 de CNA pentru mai multe editii Acces direct, tot pentru incalcarea legislatiei privind protectia minorilor, dar si pentru incalcarea dreptului la propria imagine a persoanei. Potrivit Paginademedia.ro, in editiile respective a fost incalcata viata privata a cantaretei Julia Jianu si a fost difuzata o scena in care Mariana Moculescu l-a lovit pe fostul ei sot.