"Nu va ascund faptul ca suntem intr-o situatie extrem de critica. Institutia noastra s-a aflat permanent in pierdere in ultimii cinci ani, asa ca, inevitabil, capacitatea sa de a face fata presiunilor financiare a ajuns la limita", arata seful TVR, Alexandru Lazescu, intr-o scrisoare catre angajati, citata miercuri de Paginademedia.ro. In mesajul sau, el prezinta mai multe propuneri pentru 2011, precum taierea primei de vacanta, reducerea orelor suplimentare sau renuntarea, in unele cazuri, a sporului acordat pentru sambata si duminica.

In scrisoare, Lazescu precizeaza ca face aceste propuneri dupa mai multe intalniri cu sindicatele, in vederea proiectului de buget pentru 2011.

Ce scrie, intre altele, presedintele-director general al TVR Alexandru Lazescu:

  • "Prin proiectul de buget ne propunem sa pastram intact actualul fond de salarii, dar sa renuntam la unele beneficii (cum ar fi primele de vacanta). (...) Incercati sa priviti aceasta masura prin ochii celor aproximativ 6.000 de angajati din institutiile media care, pe fondul crizei economice din ultimii ani, au ramas fara loc munca. Si a colegilor nostri de breasla din celelalte grupuri media care si-au vazut reduse salariile cu 20, 30 sau chiar cu 50%, incepand din 2009."
  • Masurile de reducere a cheltuielilor ar fi trebuit luate inca de acum doi ani.
  • Circula zvonuri privind cresterea fondului de salarii dupa angajarile din ultima perioada, dar "acest lucru este fals". Fondul total de salarii a scazut usor in semestrul al II-lea fata de semestrul I din 2010, in timp ce numarul de angajati a ramas practic constant.
  • Fondul total alocat onorariilor pentru colaboratori a scazut cu 2,2 milioane de lei in semestrul al II-lea anul trecut fata de primul semestru.
  • In semestrul al II-lea din 2010 costurile totale ale SRTv au scazut cu 6,8% in raport cu cele din semestrul I.
  • "Chiar daca trecem prin momente grele, semnalul pe care va trebui sa-l dam este unul de redresare, nu de scufundare a Televiziunii Romane."
  • "Desi infruntam presiuni externe fara precedent - politice, mediatice si psihologice -, ce urmaresc eliminarea taxei TV, lucru ce ar echivala cu incapacitatea televiziunii de a mai functiona, nu ne lasam intimidati si mergem mai departe."

Citeste mai mult pe Paginademedia.ro