Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, solicita Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa ia masurile necesare ca urmare a acuzatiilor nedovedite din mass-media, transmite Mediafax.

"Este inadmisibil ca de zile intregi prin fata telespectatorilor sa se plimbe aceiasi detractori fara nicio dovada, iar nimeni sa nu se sesizeze. De aceea solicit CNA sa ia masurile ce se impun in baza Deciziei nr.187/2006, articol 42 si a articolului 30 din Constitutia Romaniei care stipuleaza foarte clar ca ", se arata intr-un comunicat al ANAF.

El a reiterat ca respinge cu fermitate "aberatiile/acuzatiile" care sunt vehiculate in mass-media de catre anumite personaje dornice de afirmare publica si de a-si crea notorietate pe seama institutiilor statului.

"Prioritatea mea si a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in aceasta perioada, este de a implementa cu succes cel mai mare proiect al institutiei din ultimii 20 de ani, destinat mediului de afaceri si anume declaratia unica privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate - D112 si nu de a intra in polemici, la nesfarsit, pe aceleasi subiecte aberante", a mai spus Blejnar in comunicat.

In ultima perioada presedintele ANAF a fost acuzat in repetate randuri atat de oameni politici din opozitie, dar si de unul din fostii angajatii din Vama ca el ar fi "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami, acuzatii pe care le-a respins de fiecare data.