Tot mai multe organizatii media, inclusiv din Romania, isi retrag corespondentii din Japonia pe masura ce creste riscul nuclear. Corespondenta Antenelor, Carmen Avram, s-a intors deja in tara, iar corespondentul Realitatea TV, Cosmin Stan, se pregatea, marti, sa revina in Romania.

Realitatea a anuntat, marti, ca jurnalistul Cosmin Stan se pregatea sa revina in tara, acesta povestind dificultatile intampinate de oamenii care incearca sa ajunga la aeroportul Tokyo Narita International.

La randul sau, corespondenta Antenelor in Japonia, Carmen Avram, a revenit in Romania in cursul noptii de luni spre marti, dupa cum au spus pentru HotNews.ro reprezentantii Antena 3. Potrivit acestora, postul a luat decizia de a-si retrage corespondentul intrucat siguranta jurnalistei este prioritara: "Cand a fost in Egipt, s-a intamplat la fel, atunci cand lucrurile au mers prea departe".

Din informatiile HotNews.ro, conducerea Adevarul urma sa ia o decizie, marti dupa-amiaza, in privinta retragerii corespondentilor Vlad Ilina si Catalin Catoiu.

Pe de alta parte, Cristian Botez, corespondentul ziarului Timpul in Japonia, urma sa aterizeze marti in Japonia.

Potrivit The Guardian, jurnalistii straini care urmareau situatia de la centrala Fukushima, inclusiv reporteri BBC si CNN, s-au retras din zona. Iar luni, publicatia germana Der Spiegel a decis sa-l retraga pe corespondentul sau de la Tokyo.

UPDATE Organizatia Reporteri fara Frontiere cere autoritatilor nipone sa faca tot posibilul pentru a oferi publicului, prin intermediul mass media, informatii detaliate legate de consecintele dezastrului, in special de efectele scurgerilor radioactive asupra sanatatii populatiei. Organizatia ii incurajeaza pe jurnalistii straini sa contacteze ministerele de externe din tarile de unde provin inainte de a se deplasa in zonele afectate si sa ceara informatii despre riscurile la care se pot expune.