Conducerea diviziei carte a Adevarul Holding, detinuta pana acum de Grigore Cartianu, este preluata de Daniel Eberhat, dupa cum a spus Cartianu, joi, pentru HotNews.ro. Despre plecarea acestuia de la conducerea diviziei Carte a scris Reporter Virtual joi dimineata. Potrivit lui Cartianu, care este si redactor-sef al ziarului Adevarul, discutiile in acest sens la nivelul conducerii trustului au inceput in decembrie, insa o decizie a fost luata miercuri.

  • Grigore Cartianu, pentru HotNews.ro: "Ziarul Adevarul si divizia carte sunt doua "fabrici" mari, a caror coordonare necesita multa energie si mult timp. Fiecare are nevoie de un coordonator dedicat total. 14 ore pe zi, 6 zile din 7 nu sunt suficiente unui om pentru a acoperi foarte bine si una, si alta. De aceea am spus conducerii trustului ca va trebui sa fiu fie la Adevarul, fie la carte, nu la amandoua."

El a spus ca pana acum a dedicat 10% din timpul lui activitatilor de la departamentul de carte, care avea nevoie de un "sef 100%". Cartianu va aloca in continuare 10% din timp acestei divizii, insa din pozitia de consultant, conducerea fiind preluata de Daniel Eberhat.