Cotidianul american The Washington Post a suspendat o ziarista, laureata a prestigiosului premiu Pulitzer, care a recunoscut ca a plagiat un ziar local, fara sa citeze sursa, intr-un articol dedicat atacului armat din Tucson, Arizona, anunta AFP.

Sari Horwitz a recunoscut ca a folosit pasaje "substantiale" din doua articole publicate de ziarul Arizona Republic.

Intr-un comunicat, Washington Post isi prezinta scuzele cititorilor sai si ziarului Arizona Republic: "Politica Post este ca utilizarea extraselor care provin din alte publicatii trebuie sa fie riguros atribuita".

Ziarista care a fost suspendata si care lucreaza pentru Post din 1984 si-a cerut si ea scuze, intr-un comunicat. "Sunt profund dezolata. Vreau sa-mi cer scuze fata de cititorii nostri, fata de prietenii nostri si de colegi, fata de editorii si fata de ziarul pe care il iubesc", a scris ea.

"Sub presiunea unor evenimente urgente, am facut ceva ce nu am mai facut niciodata in intreaga mea cariera. Am utilizat munca unui alt ziar ca si cum ar fi a mea. Este de neiertat. Este unul dintre pacatele capitale ale jurnalismului", spune ea.

Ziarista a castigat premiul Pulitzer, impreuna cu un coleg, in 2002, pentru o ancheta legata de moartea unui copil orfan, intr-un orfelinat din Washington.