In ultimul sau numar, revista The Economist face o analiza despre situatia dificila a presei scrise din intreaga lume. Articolul ofera insa si citeva modele de succes, pe care le pune pe seama eforturilor redactiilor de a se reinventa. Ziarele sportive care se straduiesc sa gindeasca diferit sint intr-o situatie mai buna decit titlurile generaliste, iar integrarea print - on-line functioneaza mai bine la un ziar sportiv, scrie The Economist.

Gazeta Sporturilor din Romania apare citat de The Economist ca exemplu de "ziar care-si trateaza cititorii mai bine decit cele generaliste". The Economist aminteste ca ziarul romanesc a inventat wiki-articolele, care sint scrise impreuna cu publicul.

Metoda wiki-articolelor (exemplu 1, exemplu 2) a fost initiata acum citiva ani de catre Gazeta Sporturilor, editorialistii propunind tema si scriind prima fraza a unui articol si invitindu-si cititorii sa-l continue. "Ziaristul selecteaza cea mai buna continuare, alternind frazele proprii cu opinia cititorilor, intr-un mix interesant", explica redactorul-sef al Gazetei, Catalin Tolontan.

"Ne bucuram ca un ziar romanesc este citat de o revista de prestigiul lui The Economist pe o lista de inovatori, mai ales ca vecinatatile sint L'Equipe, La Gazzetta dello Sport si Marca. Wiki-articolele si, in general, ceea ce incercam sa facem se bazeaza pe ideea ca incurajam existenta mai multor opinii intr-un mediu civilizat, ceea ce este esential pentru presa", spune Tolontan.