​Instanta i-a dat marti castig de cauza Anei Birchall, politician PSD, in procesul pe care aceasta i l-a intentat lui Iosif Buble, anunta Birchall pe blogul personal. In toamna anului 2008, in timpul campaniei electorale dinaintea alegerilor parlamentare (desfasurate in premiera pe baza votului uninominal), Iosif Buble a postat pe internet un filmulet despre care sustinea ca i-ar surprinde, in ipostaze compromitatoare, pe o importanta politiciana PSD si pe un lider al aceluiasi partid. Mai mult, Iosif Buble a sugerat ca Ana Birchall ar fi fost protagonista acelor imagini.Paratul este condamnat la plata a 70.000 de euro cu titlul de daune morale, decizia putand fi atacata cu recurs.

Marti, Tribunalul Bucuresti a decis ca Iosif Buble este obligat sa publice hotararea judecatoreasca in 3 ziare de larga circulatie, sa inlature articolele si comentariile defaimatoare la adresa Anei Birchall si a familiei sale si sa inlature filmuletul de pe internet. De asemenea, Iosif Buble a fost condamnat la plata a 70.000 de euro cu titlul de daune morale, plus cheltuielile de judecata.

"Astazi instanta de judecata s-a pronuntat admitand cererea de chemare in judecata pe care am formultat-o impotriva domnului Iosif Buble, urmare a campaniei de denigrare şi defăimare pe care acesta a înţeles să o ducă împotriva mea şi a familiei mele prin implicarea, în mod mincinos, abuziv şi manipulativ a numelui meu în diverse scandaluri pe care dl. Buble a înteles să le declanşeze in 2008, in plina campanie electorala, fără a ţine cont de adevăr şi realitate", scrie Ana Birchall pe blog.

"Practic instanta de judecata a admis si a constatat ca la data postarii, (in special a celor 2 articole defaimatoare prin care se insinua in mod mincinos, manipulativ si abuziv ca eu as fi fost protagonista filmuletului postat in premiera de domnul Buble), ca domnul Buble habar nu a avut cine este in filmuletul postat si ca in mod mincinos si manipulativ a asociat numele meu cu protagonista filmuletului postat", incheie politiciana PSD.