Comisia Europeana cere explicatii de la 16 tari europene, printre care si Romania, legate de aplicarea unei directive europene in domeniul audiovizualului, relateaza AFP.

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, a spus marti pentru HotNews.ro ca acest for nu a primit inca o scrisoare din partea Comisiei Europene. El a precizat ca in ultima perioada, pe parcursul discutiilor de modificare a Codului audiovizual, CNA a mentinut un dialog permanent cu CE, ultima chestiune discutata fiind schimbarile pe cod in privinta ecranului partajat.

Pe langa Romania, Bruxellesul a mai transmis astfel de cereri de explicatii Belgiei, Bulgariei, Cehiei, Danemarcei, Finalandei, Frantei, Greciei, Irlandei, Italiei, Maltei, Olandei, Spaniei, Suediei, Slovaciei si Marii Britanii.

Cererile de explicatii vizeaza "o gama larga de subiecte" legate de punerea in practica a directivei europene denumite "televiziune fara frontiere".

Aceasta stabileste in special ca furnizorii de servicii audiovizuale sa fie supusi doar reglementarii tarii de origine, pe langa aspecte legate de publicitate, obligatii de accesibilitate, acoperire, promovarea operelor europene sau retransmiterea unor evenimente (culturale, sportive etc) considerate de o "importanta majora".