CNA doreste sa discute cu managerii Mihai Gadea (Antena 3) si Sebastian Ghita (Realitatea TV) si cu jurnalistii Oana Stancu, Adrian Ursu si Sorina Matei pe tema mai multor incidente petrecute in ultima vreme, in care se ridica problema ingerintei in politica editoriala a posturilor, scrie Paginademedia.ro. Aceeasi sursa scrie, separat, ca forul audiovizual cere lamuriri Antenei 1 si RCS&RDS cu privire la litigiile in care acestea sunt implicate si la modul cum este interpretat principiul must-carry.

Potrivit sursei citate, CNA doreste, pe de o parte, sa discute cu Sebastian Ghita si reprezentantii Realitatea TV despre "scandalul cu bodyguarzii" si despre eliminarea emisiunii "Ora de foc", realizata de Oana Stancu si Adrian Ursu, iar pe de alta parte sa discute cu Mihai Gadea si Sorina Matei despre interviul pe care jurnalista, care a demisionat recent de la Antena, ar fi trebuit sa-l realizeze cu Antena 3.

Potrivit Narcisei Iorga, membru CNA, citata de Paginademedia.ro, "ca urmare a stirilor difuzate de Antena3 si a reactiilor de pe bloguri, am ajuns la concluzia ca trebuie sa facem o analiza in privinta incalcarii articolului 6 din legea audiovizualului, care interzice cenzura de orice fel si interzice, de asemenea, ingerintele in politica editoriala a posturilor". Tot Narcisa Iorga spune, insa, pentru sursa citata ca in momentul de fata CNA nu are instrumentele necesare pentru a sanctiona cenzura si ingerintele editoriale venite din interiorul trusturilor de presa, desi cenzura este interzisa prin lege.

Pe de alta parte, CNA a invitat pe 7 aprilie conducerile Antena TV Group si RCS&RDS pentru a discuta despre litigiile in care sunt implicate acestea, dupa ce, ieri, a fost facuta publica dorinta Antenei 1 de a pretinde daune de la RCS&RDS, in baza unei noi interpretari a principiului must-carry, stipulat in Legea audiovizualului.