Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane a respins joi posibilitatea ca Televiziunea Romana sa participe licitatia organizata de Liga Profesionista de Fotbal pentru a cumpara un pachet cu drepturi de televizare a meciurilor din Liga I, informeaza Mediafax.

"TVR a respins astazi (joi, n.r.) in sedinta de CA dreptul de a participa la licitatia pentru a cumpara pachetul privind Liga nationala de fotbal si consider ca acest gest duce la "inmormantarea" TVR, deoarece pachetul este pentru trei ani", a declarat pentru Mediafax Ada Mesesan, membru titular in CA.

Totodata, Ada Mesesan a anuntat ca intentioneaza sa demisioneze din Consiliul de Administratie al TVR, din cauza deciziei CA de a nu participa la licitatia organizata de LPF, precizand ca a propus ca TVR sa faca economie in alte zone pentru a putea sa participe la licitatia organizata de Liga Profesionista de Fotbal (LPF).

"Am propus sa facem economie in alte zone pentru a sustine TVR ca jucator media pe piata. Nu s-a intamplat", a explicat Ada Mesesan.

Lucia Hossu Longin, un alt membru in CA a declarat pentru Mediafax ca "este de neinteles ca unii membrii sa voteze impotriva institutiei, sub pretextul ca nu sunt bani".

"Scotand sportul ne distrugem ultimul rating, nu am inteles de ce colegi din TVR au votat impotriva interesului TVR. Fotbalul este singura salvare financiara pentru TVR. Sa speram ca vom putea in timp sa remediem acest moment confuz de astazi", a mai spus Lucia Hossu Longin.

In schimb, Sorin Burtea, membru in CA, a declarat ca a votat impotriva participarii TVR la licitatia organizata de LPF, motivand ca "este un efort financiar foarte mare".

TVR a achizitionat deja caietul de sarcini al licitatiei pentru vanzarea drepturilor TV ale partidelor din Liga I. Caietul a mai fost cumparat si de societatile SC Antena TV Group SA, SC RCS&RDS SA si SC Romtelecom SA.

Caietul de sarcini a costat 30.000 de euro, 5 mii de euro va fi taxa de participare, 200.000 de euro garantia de participare, iar un milion de euro taxa de garantie pentru punere in aplicare, dupa cum a anuntat LPF.

Drepturile tv din Liga 1 vor fi impartite in noua pachete (cate unul pentru fiecare meci al etapei). Astfel, primele sapte pachete costa 4,2 milioane de euro pe stagiune, cel cu numarul opt se ridica la o valoare de 3,6 milioane de euro, in timp ce ultimul (cel cu numarul noua) este cotat la 3,5 milioane de euro.

Licitatia pentru drepturile de televizare va avea loc pe 4 aprilie, de la ora 12:00.

La ultima licitiatie, drepturile de transmisie din Liga 1 au fost vandute catre consortiul RCS&RDS - Antena 1 pentru suma de 102 milioane de euro cu TVA.