Antena Group sustine joi ca acuzatiile ce ii sunt aduse de RCS&RDS sunt "menite doar a deturna atentia de la problema majora rezultata din practica ilegala si iminenta despagubirilor". Antena Group a cerut RCS&RDS despagubiri pe baza unei noi interpretari a principiului "must carry", iar operatorul de cablu solicita, la randul sau, grupului media 100 de milioane de euro pentru "prejudicii materiale si morale". "Pozitia Antenei Group a fost exprimata clar si va fi mentinuta pana cand practica ilegala a RCS&RDS va inceta", se afirma intr-o declaratie transmisa joi dupa-amiaza de reprezentantii de comunicare ai Antena Group, la solicitarea HotNews.ro.

  • CNA a invitat, joi, reprezentantii Antena Group si RCS&RDS pentru lamuriri in privinta disputelor dintre cele doua companii legate de principiul "must carry" (prevazut la art. 82 din Legea audiovizualului, ce obliga operatorii de cablu sa retransmita toate canalele Televiziunii publice, televiziunile stabilite prin acorduri internationale si posturile libere la retransmisie, in ordinea indicelui anual de audienta). Dezbaterea de la CNA a fost, in cele din urma, amanata. Disputele sunt legate de felul cum Antenele dau o noua interpretare reglementarilor privind retransmisia posturilor, cerand daune de 60 milioane de euro la RCS, dar si de acuzatiile companiei de cablu, cum ca i se conditioneaza retransmisia Antena 1 si Antena 3 de difuzarea contra cost a posturilor Antena 2 si Euforia. Ambele companii sunt implicate si in litigii comerciale. Vezi detalii aici

Pozitia Antena Group, transmisa joi la solicitarea HotNews.ro:

"Antena Group a luat act de comunicarea publica de catre CNA a corespondentei purtate intre Antena Group, RCS RDS si autoritatile de reglementare, si nu doreste sa comenteze, momentan, aceasta actiune unilaterala a CNA.

Antena Group reitereaza, insa, faptul ca demersul sau este unul legal, care urmareste interesul publicului telespectator, precum si incetarea fraudarii legii de catre operatorul de cablu RCS RDS in detrimentul si cu prejudicierea materiala a abonatilor sai. In acest sens, Antena Group solicita public CNA sa se exprime in mod oficial cu privire la acesta problema.

Antena Group va comunica in zilele urmatoare catre RCS RDS si institutiile abilitate raspunsul oficial la ultima adresa primita din partea RCS RDS, prin care va demonstra fragilitatea acuzatiilor aduse, menite doar a deturna atentia de la problema majora rezultata din practica ilegala si iminenta despagubirilor.

Pozitia Antenei Group a fost exprimata clar si va fi mentinuta pana cand practica ilegala a RCS RDS va inceta".