TVR va continua negocierile cu Liga Profesionista de Fotbal pentru achizitionarea pachetului 9, dar in anumite conditii, a decis, joi, Consiliul de Administratie al TVR, potrivit unei informari de presa a Televiziunii Publice. Tot joi, CA a adoptat raportul de activitate al SRTv pe 2010, care va fi transmis vineri catre Parlament.

CA al TVR a decis sa continue negocierile cu LPF in urmatoarele conditii:

  • respectarea fixarii unui plafon maximal;
  • acordarea unor conditii speciale de plata in primul an;
  • acordarea unor conditii speciale de difuzare;

Potrivit informarii TVR, Alexandru Lazescu, presedinte-director general (PDG) al TVR, a fost mandatat sa continue negocierile si sa semneze contractul cu LPF, exclusiv pentru pachetul 9, in termenii descrisi mai sus. Consiliul de Administratie a luat decizia "in virtutea faptului ca evenimentele sportive importante, nationale si internationale, sunt strategice pentru activitatea TVR, ca serviciu public de televiziune, care are misiunea sa serveasca nevoilor de informare, educare si divertisment ale unui spectru larg de public", se arata in comunicat, potrivit caruia TVR va furniza alte informatii dupa definitivarea negocierilor.

Marti, Dumitru Dragomir a afirmat ca va acorda pachetul 9 Televiziunii publice pentru 3,5 milioane de euro de sezon. Reprezentantii televiziunii contactati de HotNews.ro au spus atunci ca nu comenteaza pe aceasta tema.