Televiziunea publica relanseaza pe 2 mai canalul TVR Info, pe care il pozitioneaza ca "Televiziunea de stiri a romanilor". Evenimentul este prefatat de proiectul "Nunta regala", in care, intre altele, postul va transmite neintrerupt nunta Printului William cu Cathrine Middleton, dar si de transmisiunea beatificarii Papei Ioan Paul al II-lea, pe 1 mai. In viitoarea grila a TVR Info vor figura, ca moderatori de emisiuni, Adriana Muraru, Raluca Belciu, Mihai Radulescu si jurnalistii de la Evenimentul Zilei Ioana Lupea si Mircea Marian, potrivit Carlei Tompea, directorul postului.

Carla Tompea, pentru HotNews.ro:

  • Tvr Info va deveni un canal de stiri al televiziunii publice, cu tot ce presupune aceasta misiune. Noua grila va contine stiri din ora in ora si emisiuni de analiza si dezbateri. Nu vor lipsi rubricile economie/business, sport, actualitate culturala etc.
  • Jurnalele vor fi prezentate de Alina Badea si Alina Sencovici iar dezbaterile vor fi moderate de jurnalisti consacrati ai TVR, Raluca Belciu si Adriana Muraru. Si Mihai Radulescu se va regasi in noua formula TVR Info - el va modera principalul talk-show politic. Ioana Lupea si Mircea Marian vor realiza si modera zilnic, de luni pana vineri, "Foc incrucisat", talk-show de analiza a principalelor evenimente ale zilei.
  • Suntem in discutie si cu alti jurnalisti importanti de pe piata media.
  • TVR Info va folosi in mare parte resursele umane si tehnice existente in TVR. Suplimentarea financiara a fost necesara pentru completarea echipei editoriale si de productie, fapt esential pentru emisia in regim de live 24 de ore zilnic.
  • Intrebata cum se pozitioneaza TVR Info in fata televiziunilor de stiri consacrate: Ne dorim ca TVR Info sa fie "televiziunea de stiri a romanilor", sa transmita informatii cu adevarat relevante, intr-o maniera sobra, obiectiva si specifica unui serviciu public de televiziune.

Alexandru Lazescu, presedintele-director general al SRTv, este citat intr-un comunicat ce anunta relansarea si in care se insista ca vor fi folosite, preponderent, resursele existente:

  • "Intrebarea nu este de ce TVR dedica un canal stirilor si dezbaterilor, ci de ce nu a facut-o pana acum. Majoritatea televiziunilor publice din Europa au un canal de stiri, deci e firesc ca si TVR sa urmeze tendinta, cu atat mai mult cu cat efortul suplimentar este minim, de doar cateva zeci de mii de euro pe luna (...) TVR INFO utilizeaza preponderent resursele tehnice si umane existente. In plus, canalul va valorifica in programele sale continutul existent pe celelalte posturi, cum ar fi, de pilda, cel sportiv si cultural".

TVR Info a fost lansat pe 31 decembrie 2008, ca post de informatii utilitare si transmisii in direct din trafic. De anul trecut, a inceput sa transmita lucrarile Senatului, iar acum este singurul post care transmite in direct lucrarile Parlamentului.