CNA a sanctionat, joi, cu 10.000 de lei TVR 1 pentru o emisiune "Ne vedem la TVR!", considerata publicitate politica. Postul Antena 3 a fost la randul sau amendat cu 5.000 de lei pentru o editie a emisiunii "100 de minute", in care au fost reluate afirmatii mai vechi legate de cheltuielile Secretariatului General al Guvernului, lasand de inteles ca este vorba despre cheltuielile guvernului. Iar Dolce Sport a primit o somatie publica pentru ca a difuzat neregulamentar un extras dintr-un meci.

  • Antena 3 a fost sanctionata cu amenda de 5.000 de lei pentru editia din 22 martie a emisiunii "100 de minute". Emisiunea a incalcat, potrivit membrilor CNA, principiile impartialitatii, echilibrului si favorizarea liberei formari a opiniilor prin prezentarea punctelor de vedere aflate in opozitie. In editia respectiva au fost reluate afirmatii aparute initial in ianuarie in Jurnalul National si discutate la Antena 3 - cazul fiind dezbatut si atunci la CNA - in care cheltuielile Secretariatului General al Guvernului erau prezentate drept cheltuieli ale Guvernului. Informatiile prezentate de Antena 3 in 22 martie nu au fost corectate in urma notificarilor biroului de presa al Guvernului.
  • TVR a primit o amenda de 10.000 de lei pentru o editie din 16 aprilie a emisiunii "Ne vedem la TVR!", realizata de Marina Almasan in Bucovina, emisiune care, potrivit membrilor CNA, a incalcat reglementarile ce interzic publicitatea politica in afara campaniei electorale. Din acelasi motiv, TVR 1 a primit somatie publica si pentru o editie a aceleiasi emisiuni realizata, in 26 martie, la Oradea. In cadrul editiei din Bucovina, realizata in parteneriat cu Ministerul Turismului, au fost invitati reprezentanti ai guvernului, inclusiv Emil Boc si Elena Udrea.
  • Dolce Sport a fost sanctionat cu somatie publica in urma unei reclamatii RCS&RDS, pentru ca a difuzat un extras dintr-un meci in mod neregulamentar, inainte ca meciul respectiv sa fie difuzat de postul care detinea drepturile de difuzare, Digi Sport Plus.