Sebastian Ghita a declarat, luni, pentru Mediafax ca Asesoft saluta cooptarea in actionariatul Realitatea Media a lui Elan Schwarzenberg si asteapta indeplinirea tuturor formalitatilor legate de transparentizarea acestei tranzactii si numirea noului consiliu de administratie, relateaza Mediafax.

Sebastian GhitaFoto: Agerpres

"Asesoft saluta cooptarea in actionariatul Realitatea Media sau in actionariatul Bluelink Comunicazione a domnului Elan Swartzenberg si asteapta indeplinirea tuturor formalitatilor legate de transparentizarea acestei tranzactii, numirea noului consiliu de administratie si stabilirea parametrilor viitori de colaborare", spune Ghita, managerul Realitatea Media prin Asesoft, intr-un comunicat remis Mediafax luni.

Contractul de management semnat intre Asesoft si Realitatea Media are o perioada de valabilitate de cinci ani si nu contine clauze privind schimbarea actionariatului Realitatea Media, mai afirma Sebastian Ghita.

Acesta a mai anuntat ca, pentru fluidizarea circuitelor financiare legate de activitatea curenta, Asesoft a semnat un contract de vanzare exclusiva de publicitate pentru produsul media Realitatea TV cu compania specializata Media Consulta, a lui Mihai Craiu. Acest contract a fost incheiat in baza contractului de management dintre Asesoft si Realitatea Media si intra in vigoare incepand cu data de 9 mai.

Mihai Craiu s-a asociat in urma cu doi cu Sorin Ovidiu Vintu si a lansat, dupa plecarea din grupul Voiculescu, Realitatea Media Barter Deals, o companie care se ocupa cu contrapartidele de publicitate: spatii in vehiculele media care sa acopere necesitatile grupului Realitatea-Catavencu. Printre barterele realizate se numarau si cele la cafea, soft drinks, asigurari si masini.

Ioana si Ionut Vantu - fiica si fiul lui Sorin Ovidiu Vantu, au spus luni, intr-o conferinta de presa, ca au vandut toate actiunile pe care le detineau in Realitatea Media. Ioana Vantu: "Tatal meu Sorin Ovidiu Vantu nu mai e in aceasta afacere. Sorin Ovidiu Vantu a creat un brand de succes, o afacere solida, care a adus prea multe probleme, a avut un pret foarte mare". Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a declarat in aceeasi conferinta ca a cumparat 90% din pachetul de actiuni de la Realitatea Media.

"Am cumparat cu tot cu acest contract de management (incheiat de Realitatea Media cu Asesoft - n.r.). Respect contractul in vigoare cu dl Sebastian Ghita si banii investiti de domnia sa in aceasta afacere. Nefacand niciodata afaceri cu statul, faptul ca domnia sa a bagat milioane aici cred ca este foarte onorabil", a spus Elan Schwartzenberg. El a adaugat ca va respecta "ad literam contractul (de management - n.r.) si ca se asteapta si de la Sebastian Ghita sa faca acelasi lucru.