Dinu Patriciu a vandut participatia de 99,92% pe care o detine ca persoana fizica la Adevarul Holding SRL catre o firma din Olanda, care ii apartine tot omului de afaceri, anunta Money.ro.

"Da, firma este a mea. Am luat aceasta decizie pentru ca intentionez sa cresc business-ul. El incepe sa aibe caracter international, dupa patrunderile in Moldova si Ucraina si intentionez sa il orientez spre alte tari. Nu pot sa va spun acum care, dar sunt tot din regiune. Vor fi produse tiparite si web", a declarat, pentru Money.ro, Dinu Patriciu.

Vanzarea si transferul celor 39.667.180 parti sociale, cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, a fost aprobata in data de 15 aprilie de adunarea generala a asociatilor SC Adevarul Holding SRL, Dinu Patriciu si Adevarul Distributie SRL, ultima reprezentata legal de catre Peter Imre, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

Cumparatorul este firma Fast Europe Media N.V., societate cu raspundere limitata inregistrata in Olanda.

Omul de afaceri, creditat drept cel mai bogat roman, mai deruleaza business-uri prin firme inregistrate in Olanda. Inclusiv Mercadia, firma care opereaza reteaua de bacanii Mic.ro, este inregistrata in Olanda.