Sebastian Ghita, managerul Realitatea, a declarat pentru Mediafax, dupa ce Sorin Ovidiu Vintu a spus ca un grup de interese din jurul lui Traian Basescu a incercat sa preia Realitatea TV prin intermediul lui Ghita, ca va evita sa faca declaratii pentru a nu afecta credibilitatea postului TV.

Sorin Ovidiu Vintu a sustinut, joi, in fata completului Tribunalului Bucuresti, ca se afla in arest pentru ca "s-a incercat preluarea ostila a postului Realitatea TV, folosindu-se un mic ticalos santajabil", iar toata strategia grupului din jurul lui Traian Basescu s-a prabusit dupa vanzarea postului.

Sebastian Ghita nu a dorit sa comenteze acuzatiile aduse de Vintu, precizand: "Le-am promis colegilor de la Realitatea ca voi evita sa fac declaratii pentru a nu crea probleme credibilitatii postului".

Pe de alta parte, avocatul lui Vintu, Marian Nazat, le-a spus, joi, judecatorilor ca valoarea tranzactiei privind vanzarea postului Realitatea TV catre Elan Schwartzenberg a fost de 150 de milioane de euro.

Intrebat daca el crede ca valoarea tranzactiei pentru preluarea Realitatea TV a fost de 150 de milioane de euro, Sebastian Ghita a spus: "Nu prea inteleg care e valoarea tranzactiei, nu inteleg aceasta chestiune".

La sfarsitul lunii aprilie, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anuntat ca a cumparat 90% din pachetul de actiuni al trustului Realitatea, iar Sebastian Ghita va ramane managerul Realitatea Media. Cateva zile mai tarziu, Elan Schwartzenberg a spus - intr-o emisiune moderata de Robert Turcescu - ca a platit pentru Realitatea TV o suma de "zeci de milioane", dupa ce, cu o zi inainte, intr-o conferinta de presa, el a spus ca a incheiat aceasta afacere in nume personal, ca pretul tranzactiei este confidential, adaugand insa ca Sorin Ovidiu Vintu si-a recuperat investitia.

Sebastian Ghita, cel care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat managementul Realitatea Media in octombrie 2010. Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in grupul controlat de Sorin Ovidiu Vantu.

Pe de alta parte, Sorin Ovidiu Vintu si Ion Ilie Cezar raman in arest preventiv in dosarul in care sunt acuzati de santajarea lui Sebastian Ghita, decizia fiind luata, joi, de instanta Tribunalului Bucuresti. Urmatoarea verificare a legalitatii masurii arestului preventiv se va face dupa 60 de zile.

"Nu sunt acel infractor care alearga prin Bucuresti cu barda dupa infractori mai mari sau mai mici", a spus Sorin Ovidiu Vintu, in fata instantei, care a judecat recursul Parchetului fata de decizia instantei inferioare, care a apreciat ca omul de afaceri si Ion Ilie Cezar pot fi judecati in stare de libertate, pentru santajarea lui Sebastian Ghita.

Sorin Ovidiu Vintu a mai spus ca se credea ca, daca va fi arestat, postul Realitatea TV va fi preluat de Sebastian Ghita, insa s-a ignorat faptul ca el se afla in negocieri de vanzare a Realitatii Media.

Vintu a precizat ca Ghita nu mai avea bani din luna ianuarie si ca el a adus milioane de euro in trust.

"Toata strategia pusa la cale de grupul din jurul lui Traian Basescu s-a prabusit dupa vanzarea postului. Aceasta este surpriza pe care i-am pregatit-o lui Traian Basescu", a mai spus Vintu.

La iesirea din sala de judecata, Vintu i-a spus unui reporter: "Transmite-i domnului Basescu ca e departe de a fi castigat vreun razboi".