Adrian Sarbu, directorul general al Central European Media Enterprises (CME), a vandut 50.000 de actiuni CME, pentru care a incasat 1,05 milioane de dolari, pentru a finanta una din firmele sale din Romania, potrivit Reuters. Tranzactia, ce a avut loc in data de 7 iunie, s-a realizat la un pret de 20,92 dolari pe actiune.

In urma acestei tranzactii, Sarbu a ramas cu 2,5 milioane de actiuni CME, fata de 3 milioane de actiuni CME in luna august a anului trecut.

Romana Wyllie, vice-presedinte pe partea de comunicare corporate in cadrul CME, a declarat ca actiunile au fost vandute de o firma controlata de Adrian Sarbu care avea nevoie de finantare in Romania, fara a face public numele acestei companii.

Intr-un interviu acordat recent pentru World Screen si preluat pe site-ul CME, Adrian Sarbu declara ca pietele din Europa Centrala si de Est pe care activeaza CME ies treptat din criza, iar intr-o economie normala o crestere a PIB-ului ar declansa si o usoara crestere a pietei de publicitate.

"Va trebui ca in primele luni ale acestui an si, probabil, pentru restul acestui an sa continuam sa asteptam sa vedem impactul pe care il va avea cresterea PIB-ului asupra cheltuielilor de consum si asupra cheltuielilor de publicitate", a declarat seful CME.

CME este o companie media cu operatiuni in sase state din Europa Centrala si de Est. In Romania, controleaza posturile de televiziune Pro TV, Acasa, Pro Cinema, Pro TV International, Sport.ro si MTV.

Grupul Central European Media Enterprises a raportat pentru primul trimestru din 2011 venituri de 172,8 milioane de dolari, cu 29,1 milioane de dolari mai mult decat in primul trimestru din 2010. Profitul operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) a crescut la 14,2 milioane de dolari in T1, pierderea neta fiind de 21 de milioane de dolari. Pe piata din Romania, CME a avut in primele trei luni venituri nete de 34,3 milioane de dolari, cu 2,2 milioane mai putin decat in aceeasi perioada a anului trecut.