Societatea romaneasca European Money Strategy SRL, care are ca unic asociat o firma inregistrata in Panama, a solicitat recent la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) inregistrarea marcilor Realitatea TV si Realitatea FM, detinute in prezent de societatea Realitatea Media SA, scrie Mediafax.

In mod concret, SC European Money Strategy SRL a depus, pe 23 mai 2011, la OSIM doua solicitari de marca pentru Realitatea TV si Realitatea FM.

SC European Money Strategy SRL a fost infiintata pe 16 septembrie 2010 si are sediul in Bucuresti. European Money Strategy SRL are ca unic asociat Investment Money Funds S.A. din Panama. Aportul social al Investment Money Funds este de 1.000 de lei, potrivit datelor de la Oficiul Registrul Comertului.

Potrivit informatiilor de la OSIM, la solicitarea European Money Strategy SRL de atribuire a marcilor Realitatea TV si Realitatea FM a fost depusa o opozitie de catre societatea Realitatea Media SA, titularul de drept actual al celor doua marci.

Marca Realitatea TV a fost atribuita Realitatea Media SA in 28 mai 2008 si va expira in 4 septembrie 2017. Pe de alta parte, marca Realitatea FM a fost atribuita Realitatea Media SA in 9 iulie 2008 si va expira in 5 decembrie 2017.

Contactat de Mediafax, omul de afaceri Elan Schwartzenberg, actionarul majoritar al Realitatea Media, a confirmat faptul ca Realitatea Media a depus o opozitie la OSIM dupa ce European Money Strategy SRL a solicitat oficiului inregistrarea marcilor Realitatea TV si Realitatea FM. El a mai spus ca, atat timp cat legile din Romania vor functiona, nu va reusi nimeni sa ia marcile Realitatea TV si Realitatea FM de la titularul de drept, respectiv Realitatea Media. "Dar e democratie, oricine poate sa solicite (o marca, n.r.)", a mai spus Elan Schwartzenberg.

Intrebat daca stie cine este in spatele European Money Strategy SRL si al Investment Money Funds S.A. din Panama, Elan Schwartzenberg a glumit: "Cred ca vor sa ne invadeze panamezii (...) Ultima data cand am fost in Panama eram mic".

Si Sebastian Ghita, managerul Realitatea Media, a declarat pentru Mediafax ca stie ca la OSIM au fost depuse solicitari pentru marci care apartin de drept Realitatea Media. "La toti care au facut solicitari pentru marci care apartin Realitatea Media am depus opozitii", a spus Sebastian Ghita.

In ceea ce priveste societatea European Money Strategy SRL si asociatul sau, Investment Money Funds S.A. din Panama, Sebastian Ghita a precizat ca nu stie cine este persoana care le controleaza.

Contactati de Mediafax, reprezentantii OSIM au spus ca oricine poate sa solicite inregistrarea unei marci, chiar daca marca respectiva are un titular de drept. Totodata, in cazul in care se inregistreaza o opozitie, in urma unei depuneri de solicitare de marca, ea este analizata de catre Comisia de Examinare a Opozitiei, care se intruneste in cadrul serviciului Marci de la OSIM. Nu exista un termen in care opozitia trebuie analizata in cadrul OSIM.