Telefoanele rudelor soldatilor care au murit in razboaiele din Afganistan si Irak ar fi fost interceptate ilegal de un detectiv particular care lucreaza pentru tabloidul News of the World, detinut de Rupert Murdoch, relateaza Daily Telegraph.

Cotidianul a intrat in posesia unor informatii potrivit carora detaliile personale ale familiilor militarilor au fost gasite in dosarele detectivului Glenn Mulcaire.

News of the World a fost tinta acuzatiilor de piraterie telefonica in ultimele zile. Miercuri, Daily Telegraph nota ca familiile victimelor atacurilor cu bomba din Londra de pe 7 iulie 2005 au avut telefoanele piratate de Mulcaire chiar in zilele care au urmat tragediei.

De asemenea, cu o zi in urma News of the World a tinut prima pagina pentru suspiciunile ca ar fi pirtatat telefonul unei adolescente care fusese rapita si ucisa si i-ar fi sters mesajele vocale. Acuzatiile in acest caz, celebru in Marea Britanie, l-au determinat pe premierul David Cameron sa indemne politia sa deruleze o ancheta serioasa, afirmand ca este o fapta "cu adevarat cumplita".

Liderul laburistilor, Ed Miliband, i-a cerut lui Rebekah Brooks, fostul redactor-sef al News of the World, acum director executiv al companiei News International care are publicatia, sa demisioneze.

Politia Metropolitana este asaltata de telefoane de la rudele victimelor atacurilor precum si ale altor dezastre pentru a afla daca au fost vizati de piraterie.

News of the World a fost acuzat in repetate randuri ca intercepteaza telefoanele unor oameni celebri. In luna ianuarie, tabloidul l-a suspendat din functie pe un redactor-sef adjunct intr-un caz de interceptare a unor convorbiri telefonice care a afectat politicieni, membri ai familiei regale si celebritati. Acuzatiile datau din 2005-2006 si au condusera la condamnarea la inchisoare, in 2007, a unui fost angajat al publicatiei, care asigura o rubrica privind activitatile familiei regale. Redactorul-sef al News of the World de la vremea aceea, Andy Coulson, a fost nevoit sa demisioneze. Intre timp, el a devenit directorul pentru comunicare al premierului conservator David Cameron.