Firma de avocatura care reprezinta Antena Group in procesul cu operatorul de cablu RCS&RDS a inregistrat marti, la Tribunalul Bucuresti, o cerere in completare la actiunea din instanta prin care cere operatorului daune de 60 de milioane de euro pentru retransmiterea de catre parata a postului Antena 1 in sistem de canal de televiziune conditionat financiar, a anuntat vineri grupul Intact Media. De cealalta parte, RCS&RDS acuza ca i se conditioneaza retransmisia posturilor Antena 1 si Antena 3, care au statut must carry (libere la retransmisie) de difuzarea contra cost a posturilor Antena 2 si Euforia si a solicitat in luna aprilie de la Antena TV Group plata a 100 de milioane de euro pentru denigrarea imaginii in media.

  • "Dimensiunea prejudiciului material este stabilita provizoriu, cifra exacta urmand a fi stabilita cu exactitate printr-o expertiza contabila, in care se va lua in considerare pozitia pe piata a Antenei 1, cifra de afaceri a RCS - RDS, relative la retransmisia de programe, precum si cota de piata de 12% a televiziunii reclamante. Pe de alta parte, Antena Group a suferit un prejudiciu moral, pentru ca, prin perceperea unui tarif pentru retransmiterea Antenei 1, numarul abonatilor a fost redus comparativ cu situatia in care programele televiziunii ar fi putut fi vizionate gratuit de catre abonatii RCS - RDS", se mentioneaza in comunicatul grupului Intact, din care face parte Antena Group.

Antena Group si RCS&RDS se acuza reciproc de incalcarea regimului de retransmitere a programelor TV 'must carry'

Oficialii Intact mai sustin ca "potrivit Legii audiovizualului, Antena 1 este catalogat drept must carry, respectiv serviciu de programe liber la retransmisie fara conditionari tehnice sau financiare. Cu toate acestea, RCS - RDS a perceput de la populatie sume de bani, pentru retransmiterea acestui post dar si a celorlalte televiziuni 'must carry', transforamandu-le in posturi conditionate financiar".

De cealalta parte, in luna aprilie din acest an RCS&RDS a solicitat Antena TV Group plata a 100 de milioane de euro pentru "gravele prejudicii materiale si morale produse in urma campaniei media prin care posturile TV si celelalte canale media ale grupului Intact au denigrat imaginea operatorului, potrivit unei notificari transmise inclusiv catre Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

RCS&RDS acuza ca i se conditioneaza retransmisia posturilor Antena 1 si Antena 3, care au statut must carry (libere la retransmisie) de difuzarea contra cost a posturilor Antena 2 si Euforia.

Antena Group este o companie a Intact Media Group, cea mai importanta platforma media din Romania, cu un portfoliu puternic de marci in televiziune, presa scrisa, radio, online si productie, printre care Antena1, Jurnalul National sau Radio ZU.

RCS&RDS si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 200 orase din tara. Operatorul este lider pe piata locala in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune prin cablu si satelit.