Grupul Murdoch a anuntat luni ca isi retrage concesiile facute autoritatilor britanice pentru a obtine autorizatia de a prelua total controlul asupra retelei de televiziune prin satelit BSkyB, anunta AFP.

News Corp, condus de Rupert Murdoch, propusese sa separe televiziunea de stiri Sky News de restul retelei BSkyB. Intr-un comunicat, grupul a precizat ca a revenit asupra acestei oferte si ca este pregatit sa accepte verdictul autoritatii britanice pentru Concurenta.

UPDATE Drept urmare, ministrul britanic al Culturii, Jeremy Hunt, a anuntat, potrivit The Guardian, ca trimite cazul la Comisia pentru Concurenta, pentru a analiza in detaliu efectele preluarii totale a BSkyB de catre News Corp, in lumina ultimelor evenimente. Sursa citata afirma ca acest lucru ar intarzia finalizarea procedurilor cu cel putin sase luni. Anuntul vine in aceeasi zi in care vicepremierul Nick Clegg l-a indemnat pe magnatul Rupert Murdoch sa-si reconsidere tentativa de a prelua BSkyB, dupa cum a notat Reuters.

In conditiile in care actiunile retelei de televiziune scad constant de saptamana trecuta - tendinta care a continuat luni - Murdoch s-a deplasat, duminica, la Londra pentru a incerca sa limiteze pagubele produse de scandalul News of the World asupra intregului sau grup media, scrie tot Reuters.

The Guardian observa, luni, un mesaj scris pe Twitter de Michael Wolff, autorul biografiei lui Rupert Murdoch, "The Man who owns the News", mesaj potrivit caruia la News Corp s-ar discuta vanzarea intregului grup News International - din care facea parte News of the World si care detine The Times, The Sunday Times si The Sun. Pe de alta parte, acelasi Michael Wolff specula inca de acum un an si jumatate ca News International ar fi interesat de vanzarea The Times si Sunday Times, lucru care nu s-a petrecut pana acum.