Senatorul american Jay Rockefeller cere o investigatie prin care sa se verifice daca vreuna dintre organizatiile din conglomeratul media News Corporation a accesat ilegal date personale ale cetatenilor americani, scrie The Guardian. Seful Comisiei pentru Comert din Senatul SUA este cel mai inalt oficial american care ia pozitie in urma scandalului declansat de interceptarile telefonice ilegale ale News of the World in Marea Britanie, scandal care zguduie din temelii grupul media controlat de Rupert Murdoch.

  • In SUA, Rupert Murdoch controleaza, intre altele, reteaua Fox News, publicatiile New York Post si Wall Street Journal si editura Harper Collins.

Potrivit The Guardian, Jay Rockefeller a apreciat ca interceptarile ilegale din Marea Britanie "ridica serioase semne de intrebare daca aceasta companie (News Corp - n.r.) nu a incalcat si legea americana". El a cerut autoritatilor de resort sa investigheze daca vreun jurnalist angajat intr-una dintre entitatile media controlate de Rupert Murdoch i-a luat in vizor pe cetateni americani si a avertizat ca, daca dovedi ca s-a intamplat asa ceva, vor fi "consecinte grave".

Rockefeller si-a exprimat ingrijorarea ca jurnalisti ai News Corp ar fi incercat sa acceseze datele victimelor atentatelor de la 11 septembrie sau ale rudelor acestora, fara a oferi, insa, vreo dovada ca acest lucru s-ar fi intamplat.