Antena 1 si Antena 3 au intrerupt relatie contractuala cu seful sectiei Eveniment, Dumitru Boanta, care a ramas in Statele Unite, dupa ce fusese trimis de trust pentru a relata manifestarile dedicate Zilei Independentei. Informatia ca reporterul a ramas in SUA dupa ce obtinuse viza de jurnalist cu ajutorul grupului de presa a fost anuntata luni de Reporter Virtual.

Filmul evenimentelor:

  • 28 iunie 2011: Dumitru Boanta a plecat in SUA in calitate de corespondent special al Antenei 1 si Antenei 3.
  • Jurnalistul urma sa se intoarca in Romania in data de 12 iulie 2011.
  • 20 iulie 2011: Dumitru Boanta a comunicat echipei de management a Stirilor Antenei 1 si Antenei 3 decizia de a ramane in America.

"Domnul Dumitru Boanta a incetat sa fie corespondent al Antenei 1 si Antenei 3 in urma deciziei acestuia de a ramane in Statele Unite ale Americii si a pierdut orice drept de reprezentare jurnalistica a celor doua organizatii media, in momentul in care a decis sa ramana in Statele Unite ale Americii", precizeaza departamentul de comunicare al televziunii.

Antena 1 si Antena 3 isi exprima regretul pentru acest incident si "se delimiteaza de orice actiune, afirmatie sau declaratie pe care domnul Dumitru Boanta le mai face de acum inainte" in raport cu cele doua posturi de televiziune.

Reporter Virtual a scris luni ca Dumitru Boanta, cu ajutorul grupului de presa, a obtinut viza de SUA pentru a transmite aspecte de la manifestarile ocazionate de Ziua Independentei si a realiza cateva interviuri.

El fusese numit in fruntea sectiei Eveniment de la Antena 1 dupa demisia Oanei Despa.

Reporter Virtual spune ca Dumitru Boanta ar fi propus trustului Intact sa devina corespondent de SUA si ca si-ar fi gasit deja un loc de munca la o televiziune romaneasca.