Robert Turcescu va realiza emisiunea "Sub semnul intrebarii", in timp ce Ion Cristoiu va realiza "Ultimul cuvant", ambele programe noi urmand sa fie difuzate pe B1 TV incepand din 29 august, de luni pana joi, au declarat pentru Mediafax reprezentantii televiziunii.

In mod concret, emisiunea "Sub semnul intrebarii" cu Robert Turcescu va fi difuzata la B1 TV in direct, incepand de luni, de la ora 19.30. "Sub semnul intrebarii" va fi un talk show asemanator emisiunilor care l-au consacrat pe Robert Turcescu, noul program de la postul B1 TV urmand sa aiba mai multi invitati.

Totodata, emisiunea "Ultimul cuvant" cu Ion Cristoiu va fi transmisa la B1 TV tot incepand de luni, tot in direct, insa de la ora 21.00. Emisiunea "Ultimul cuvant" se va plia pe cele mai importante evenimente din ziua respectiva, va fi un talk show de analiza, care va avea invitati doar specialisti din domeniile dezbatute. Constituita din doua parti, emisiunea "Ultimul cuvant" nu se va orienta exclusiv catre politic, ci va avea si subiecte la zi din economie, din domeniul social, cultural sau din sport.

In afara de "Ultimul cuvant", Ion Cristoiu realizeaza la postul B1 TV emisiunea saptamanala "La taifas cu Ion Cristoiu", a carei premiera a avut loc pe 21 august. "La taifas cu Ion Cristoiu" este difuzata in direct in fiecare duminica, intre orele 21.00 - 23.00.

Pe de alta parte, odata cu intrarea in grila B1 TV a emisiunilor "Sub semnul intrebarii" si "Ultimul cuvant", televiziunea nu va mai difuza programul "Evenimentul Zilei", care era transmis de luni pana joi, de la ora 21.00, fiind moderat de Robert Turcescu, care il avea drept invitat permanent pe Ion Cristoiu.

O alta modificare in grila B1 TV este aceea ca jurnalistul Vlad Petreanu va prezenta principalul jurnal de stiri de la B1 TV, alaturi de Sanda Nicola. Principala editie de stiri a B1 TV (prezentata pana acum doar de Sanda Nicola) a fost mutata de la ora 20.00 la ora 18.00, urmand sa fie difuzata in noua formula, cu Sanda Nicola si Vlad Petreanu in calitate de prezentatori, din 29 august.

Pe de alta parte, talk show-ul "X-Press", realizat de Vlad Petreanu si difuzat din 8 aprilie, de luni pana vineri, intre orele 16.00 - 17.00, la postul B1, nu se mai regaseste in grila televiziunii.

Televiziunea generalista B1 TV, controlata de familia Paunescu, a fost lansata in decembrie 2001, ca post local pentru Bucuresti. In 2004, News Corporation, compania media fondata de Rupert Murdoch, a achizitionat 12,5% din pachetul de actiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii.

In 19 mai 2011, CNA a prelungit cu noua ani licenta B1 TV, televiziunea cu format generalist urmand sa difuzeze mai multe informatii de actualitate si filme si mai putin divertisment, dupa cum a declarat, atunci, in sedinta CNA Sorin Oancea, directorul general al postului.

Prelungirea cu noua ani a licentei B1 TV a avut loc la cateva luni dupa ce Sorin Oancea - fostul directorul general al televiziunii de stiri Antena 3 - a devenit actionar al televiziunii. Totodata, sefia Stirilor B1 a fost preluata de Aura Titiriga (fostul redactor-sef al stirilor Antena 3).