CIG Pannonia Life Insurance, companie maghiara de asigurari de viata, a decis sa renunte la derularea activitatii pe piata locala prin intermediul sucursalei CIG Romania, deschisa in luna mai 2009, pentru a scadea costurile operationale, a anuntat luni asiguratorul. Maghiarii nu renunta la piata de asigurari de viata din Romania, insa vanzarile vor fi facute de acum prin intermediul brokerilor. CIG nu va mai avea forta de vanzari proprie in Romania si nici sucursala locala, a precizat pentru HotNews.ro Sandor Benedek, director de comunicare in cadrul CIG Pannonia Life Insurance Plc.

  • "Desi CIG a avut un birou local in Romania, operatiunile de vanzari au fost sustinute, in mare parte, de catre sediul central din Budapesta. Dezvoltarea sistemelor IT, dezvoltarea produselor, activitatile de marketing etc. au fost centralizate in Ungaria. In aceasta privinta nu vor exista modificari majore. Principala diferenta va fi aceea ca CIG nu va mai avea forta de vanzari proprie in Romania si nici sucursala locala", a declarat pentru HotNews.ro Sandor Benedek, Director for Investor Relations and Communications in cadrul CIG Pannonia Life Insurance Plc.

CIG Pannonia Life Insurance s-a lansat pe piata din Ungaria in luna mai 2008. Pe piata din Romania compania a intrat in luna mai 2009, iar in Slovacia in septembrie 2010.

  • "Operatiunile din Romania au fost coordonate de un birou local din Bucuresti, in timp ce in Slovacia compania a fost prezenta prin intermediul activitatii transfrontaliere. Consiliul de administratie a luat decizia de a implementa o serie de masuri pentru a asigura cresterea calitatii serviciilor si a operatiunilor si pentru a scadea costurile operationale. Cu acest scop, consiliul de administratie a evaluat experienta de vanzari la nivel international, a analizat cele doua modele si a decis sa aplice si in Romania modelul utilizat pentru operatiunile din Slovacia" se arata in comunicatul companiei.

Asiguratorul a tinut sa sublinieze ca nu va iesi din piata de asigurari de viata din Romania.

  • "Anuntul facut astazi se refera la modificarea modelului de business din Romania, prin inchiderea biroului local, proces care va dura cateva saptamani, dar vom continua sa vindem polite de asigurari de viata prin intermediul activitatii transfrontaliere, adica prin intermediul brokerilor", a mai spus Sandor Benedek.

In aceasta privinta, asiguratorul noteaza in comunicatul de presa dat luni intrarea recenta pe piata de brokeraj din Romania a Palladium (sucursala din Romania a grupului Brokernet, partenerul strategic al CIG Pannonia Life Insurance).

Citeste si articolul de la lansarea operatiunilor in Romania:Maghiarii de la CIG investesc peste 4,2 milioane de euro in 2009 la intrarea pe piata asigurarilor de viata in Romania