Intr-o decizie a directoratului Ardaf din data de 29 iunie 2011 si publicata luni in Monitorul Oficial se stabileste inchiderea a doua agentii: una in Baia Mare si alta in Targu Mures. "Motivul a fost legat de productivitatea acelor agentii si face parte din procesul de restructurare realizat de Ardaf in vederea eficientizarii activitatii companiei", a declarat pentru HotNews.ro Adrian Marin, noul sef al Generali Romania, companie rezultata in aceasta luna in urma fuziunii dintre Ardaf si Generali Asigurari. 29 de agentii Ardaf au fost inchise de la inceputul acestui an si pana la momentul fuziunii, proces care nu a adus concedieri, a mai precizat acesta.

Adrian Marin, seful Generali RomaniaFoto: Agerpres
  • "In anumite judete cu prea multe unitati de vanzare au fost luate masuri de fuzionare sau mutare in locatii mai bune a agentiilor din judetele respective, astfel incat Ardaf sa ramana cu  o prezenta teritoriala buna, dar si cu operatiuni profitabile. Daca, initial, vanzarea de asigurari RCA a fost motorul deschiderii a numeroase puncte de vanzare pe intreg teritoriul tarii, in momentul in care compania a trecut la diversificarea portofoliului, multe dintre unitatile de vanzare s-au dovedit a nu isi mai justifica prezenta datorita lipsei productivitatii", a precizat Adrian Marin, directorul executiv al Generali Romania in legatura cu inchiderea celor doua agentii Ardaf.

Potrivit acestuia, "in acest an au fost inchise, pana la momentul fuziunii petrecut in luna septembrie, 29 de agentii Ardaf".

Generali Romania este noua companie rezultata in urma fuziunii dar toate produsele de asigurare vor fi vandute sub doua branduri şi reţele de vanzare distincte, Generali Asigurari şi Ardaf, in conditiile in care s-a decis mentinerea celor doua marci in piata datorita notorietatii acestora.

In prezent, exista 130 de agentii sub marca Ardaf si 92 de agentii si puncte de lucru Generali Asigurari, a precizat directorul executiv al Generali Romania. Compania a demarat recent si o campanie media de promovare a noii companii care activeaza sub doua marci distincte.

Adrian Marin a mai mentionat ca in prezent, Generali Romania numara aproximativ 1.000 de angajati, iar procesul de fuziune nu a adus concedieri. Chiar in cazul inchiderii unor agentii, respectivii agenti au ramas cu contract de mandat, au mai explicat oficiali ai asiguratorului.

Mai mult, acesta sustine ca Generali Romania face angajari.

  • "Angajari s-au facut constant si se vor mai face si in perioada imediat urmatoare. Chiar si in acest moment, cautam sa ne largim echipa cu analisti programatori pentru Bucuresti si Cluj, administratori de retea, asistent manageri, consilieri juridici etc", a mai spus Adrian Marin.

In urma fuziunii, noua companie a devenit numarul sapte din piata de asigurari din Romania in functie de volumul de prime brute subscrise in primul semestru din acest an.