In primele noua luni ale acestui an, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 25,5 milioane lei, in scadere cu 44,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, rezultat superior celui bugetat si care reflecta investitiile facute, a anuntat joi compania de asigurari. Asiguratorul a mai anuntat ca la sfarsitul lunii septembrie din acest an a atins pragul de un miliard de euro in active administrate pentru clientii sai de asigurari de viata si pensii.

Pe segmentul de asigurari de viata, volumul de prime brute subscrise de ING Asigurari de Viata in primele noua luni din acest an se ridica la 407,5 milioane lei, inregistrand o usoara crestere fata de cel inregistrat in septembrie 2010 (de 404,4 mil. RON), pe fondul diminuarii numarului de contracte cu prima unica.

  • "La ING, proportia celor care ne-au redevenit clienti, incheind un contract nou, dupa ce in trecut au fost nevoiti sa renunte la asigurare, a crescut in ianuarie-septembrie 2011 cu aproape 40% fata de intervalul similar din 2010. In plus, numarul total de contracte reziliate si rascumparate a scazut cu 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut", sustin oficialii asiguratorului.

Pe segmentul de pensii obligatorii, ING administreaza activele a peste 1,6 milioane de participanti. La sfarsitul primelor noua luni din acest an, Fondul de Pensii Administrat Privat ING detinea active nete de 2,2 miliarde lei, in crestere cu 47% fata de nivelul inregistrat la sfarsitul aceleiasi perioade din 2010. Contributia medie pe participant la Fondul de pensii administrat privat ING a fost de 56 lei in septembrie 2011, in crestere cu 28% fata de aceeasi luna din 2010. Contributia medie pe participant la nivelul pietei in luna septembrie din acest an a fost de 32,3 lei.

Rata de rentabilitate anualizata a fondului de pensii obligatorii al ING pentru ultimele 24 de luni a fost de 9,41%, fata de 4,76% in septembrie 2011, in conditiile in care fondul ING din Pilonul II are un grad de risc mediu.

Pe piata de pensii facultative, la finalul lunii septembrie 2011, cele doua fonduri facultative din administrarea ING - ING Activ si ING Optim - insumau 98.945 de participanti, in crestere cu peste 20% fata de aceeasi perioada din 2010 (in conditiile unui ritm de crestere de 17,8% la nivelul intregii piete).