Comisia de supraveghere a sistemului de pensii private (CSSPP) a obtinut un mandat de membru in Comitetul executiv al organizatiei internationale a supraveghetorilor din domeniul pensiilor (IOPS) pentru o perioada de 2 ani, a anuntat vineri autoritatea de reglementare. Pana acum, arbitrul pietei pensiilor private din Romania era doar membru in aceasta organizatie internationala incepand din anul 2007.

Decizia ca autoritatea din Romania sa faca parte din comitetul executiv al IOPS a fost luata cu ocazia Adunarii Generale Anuale a Membrilor IOPS din 25 octombrie 2011. Tot cu acest prilej au mai obtinut calitatea de membri in acest comitet si autoritatile de supraveghere a pensiilor private din: Italia, India, Egipt, Iordania si Costa Rica.

Anterior, CSSPP a participat la lucrarile anuale ale IOPS, in calitate de membru cu drepturi depline, fiind reprezentata atat la nivel inalt de catre Mircea Oancea, presedintele CSSPP, cat si la nivel de experti.

Organizatia Internationala a Supraveghetorilor din domeniul Pensiilor (IOPS) a fost creata in anul 2004 si numara in prezent peste 70 membri si observatori din peste 60 de state si teritorii din intreaga lume, acoperind toate categoriile si nivelurile de dezvoltare economica si aducand impreuna toate tipurile de sisteme de pensii si sisteme de supraveghere a acestora.