Veniturile Omniasig VIG din primele brute subscrise in primele noua luni ale acestui an s-au ridicat la 618,3 milioane lei (conform standardelor IFRS), in scadere cu 14,52% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat joi asiguratorul. In perioada mentionata, Omniasig a precizat ca a platit daune in valoare de 449,2 milioane lei. Omniasig si BCR Asigurari vor fuziona in perioada urmatoare, conform deciziei luate in vara acestui an de Vienna Insurance Group, actionarul majoritar al ambelor companii, iar finalizarea acestui proces este planificata sa aiba loc in prima parte a anului 2012, dupa primirea avizului CSA.

In portofoliul asiguratorului, asigurarile auto detin in continuare ponderea cea mai mare, respectiv de 75%. Dintre acestea, linia asigurarilor facultative Casco a continuat in acest interval sa se contracte, valoarea primelor brute subscrise fiind cu 34% mai mica decat in aceeasi perioada a anului trecut, respectiv de 233,22 milioane lei. In consecinta, si daunele platite pe acest segment au fost in scadere, cu 24,53%, inregistrand o valoare de 261 milioane lei.

Asigurarile de raspundere civila auto obligatorie (RCA) au atins o valoare a primelor brute subscrise de 235,96 milioane lei, cu 30,86% mai mult decat in perioada similara a anului 2010, insa ritmul de subscriere a scazut incepand cu luna iulie 2011, ca urmare a adaptarii tarifelor la cresterea substantiala a daunalitatii pe acest segment de asigurari. Si valoarea daunelor platite pe aceasta linie a crescut, pana la 148,87 milioane lei, conform datelor asiguratorului.

Asigurarile tip Property (ramura asigurarilor de incendiu si calamitati naturale) au inregistrat in aceste noua luni ale anului o valoare a primelor brute subscrise de 91,40 milioane lei. Valoarea daunelor platite pe acest segment a evoluat ascendent, atingand suma de 19,20 milioane lei.

Omniasig si BCR Asigurari vor fuziona in perioada urmatoare, conform unei decizii luate in vara acestui an de catre Vienna Insurance Group, actionarul majoritar al ambelor companii, in scopul cresterii eficientizarii operatiunilor din Romania.

Conform datelor oficiale, numele companiei create in urma fuziunii va fi sau va include denumirea "Omniasig", o decizie luata pe baza unor studii si analize detaliate despre notorietatea brandului. Decizia finala referitoare la numele companiei va fi comunicata de catre conducerea VIG. Finalizarea fuziunii este planificata sa aiba loc in prima parte a anului 2012, imediat dupa primirea avizului final de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).