Pentru verificarea modalitatii de subscriere a politelor de asigurare de sanatate din portofoliul companiei ASTRA Asigurari, in spiritul respectarii prevederilor legale, Consiliul CSA a aprobat joi, desfasurarea unui control inopinat la acesta companie, incepand din data de 16 decembrie 2011, a anuntat vineri Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Decizia a fost luata intr-o sedinta extraordinara pentru a analiza sesizarile primite cu privire la produsul Astra Medica Bonus, pus in vanzare de compania Astra Asigurari, se mai arata in comunicat.

"La finalizarea actiunii de control, Consiliul CSA va analiza rezultatele si, in functie de acestea, va aplica masurile legale, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare", se mai mentioneaza in comunicatul CSA.

Contactati de HotNews.ro oficialii CSA nu au oferit detalii suplimentare, fiind asteptat rezultatul controlului efectuat. Oficialii Astra Asigurari contactati de HotNews.ro nu au oferit pana acum o explicatie legata de acest control.

  • Au aparut firme care au inceput recrutarile pentru atragerea de adeziuni la viitoarele Case Nationale de Asigurari de Sanatate, a avertizat recent CSA

La inceputul acestei luni, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a atentionat asupra aparitiei unor firme, care au inceput recrutarile pentru atragerea adeziunilor la viitoarele Case Nationale de Asigurari de Sanatate ce vor fi create in sistem privat. Aceste firme fac promisiuni de 'obtinere a unor profituri din adeziunile colectate personal, cat si bonusuri din performantele echipei', a spus CSA, care a avertizat ca asigurarile nu se fac prin adeziuni ci prin contracte de asigurari incheiate numai de firmele de asigurari autorizate, fie prin personal propriu, fie prin intermediari autorizati.

  • "Avertizam ca activitatea acestor societati comerciale ar putea aduce prejudicii grave imaginii pietei de asigurari, dar si asiguratilor si potentialilor asigurati. Asigurarile nu se fac prin adeziuni, ci prin incheierea unor contracte in schimbul platii unor prime de asigurare", a precizat la acel moment, presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

CSA a subliniat ca activitatile derulate de aceste firme, care se substituie intermediarilor autorizati pe piata de asigurari, sunt in afara legislatiei in vigoare, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amenda penala de la 20.000 lei la 100.000 lei.

Pana la sfarsitul lui 2011, Guvernul s-a angajat in fata FMI sa elaboreze masurile legislative necesare reformei medicale, care ar putea duce la aparitia caselor de asigurari private.

Un proiect al noii legi a Sanatatii circula de cateva zile in lumea medicala si in mediul politic, iar luna trecuta HotNews.ro a obtinut din trei surse varianta proiectului care a intrat in dezbateri la Ministerul Sanatatii.

Citeste si: