In urma incendiului care a afectat la inceputul acestei saptamani Biserica Sfantul Pantelimon din Bucuresti, Euroins Romania, asiguratorul Parohiei Sfantul Pantelimon, a anuntat miercuri ca va feri despagubirile necesare in cel mai scurt timp posibil. Parohul bisericii, preotul Marian Constantinescu, a declarat catre 1asig.ro ca biserica este asigurata pentru o suma de 300 mii lei.

  • "Atat cladirea Bisericii Sfantul Pantelimon, cat si bunurile aflate in interiorul acesteia sunt asigurate de Euroins. Specialistii nostri au efectuat deja constatarea necesara in astfel de cazuri, stim ca pierderile sunt insemnate si ca valori precum icoanele distruse sunt greu de inlocuit, insa vom actiona cat se poate de repede, astfel incat biserica sa fie readusa curand la starea sa initiala", a declarat Iulius Alin Bucsa, director general, Euroins Romania.  

Parohia este asigurata atat impotriva incendiului, cat si impotriva riscurilor de inundatii, fenomene atmosferice, alunecari de teren, cutremur, avarii la instalatia de apa si vandalism, cu mentiunea ca bunurile sunt asigurate si impotriva riscului de furt.

Conform informatiilor firmei de asigurari, Euroins Romania a subscris in anul 2011 peste 310.000 de polite pentru cladiri (persoane fizice si juridice), reprezentand un numar semnificativ de asigurati noi in portofoliul non-auto. S-a inregistrat astfel un volum de prime brute subscrise mai mare cu aproximativ 350% fata de anul precedent pe acest segment.