Francois Coste, fost director regional in cadrul AXA, a fost numit director general al Groupama Asigurari, a anuntat joi compania de asigurari. Acesta o va inlocui pe Sanda Nicoara, care isi va relua postul de Director General Adjunct si director executiv de operatiuni in cadrul Groupama Asigurari. Francois Coste va prelua in mod oficial noile responsabilitati dupa primirea avizului din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Francois Coste se alatura Groupama avand o experienta solida de 29 de ani in companii ca Michelin intre 1982 si 1999 si AXA timp de 12 ani, pana in luna octombrie 2011, companii in care a ocupat pozitii precum: director financiar, director IT si director regional operatiuni.

Din pozitia de director general adjunct si director executiv de operatiuni in cadrul Groupama Asigurari, Sanda Nicoara a acceptat sa preia in 2010 responsabilitatile de director general al companiei pe o perioada determinata, pentru a asigura continuitatea si finalizarea in conditii optime a proiectelor cheie legate de fuziune precum si definirea strategiei de business a companiei.

Groupama Asigurari ocupa locul al patrulea in clasamentul general al companiilor de asigurari, fiind astfel unul dintre liderii pietei de profil din Romania. Grupul Groupama are peste 16 milioane de clienti si 39.000 de angajati, la nivel global. In 2010, Grupul a raportat venituri de 17,6 miliarde euro, din care 13 miliarde de euro in plan international, si un rezultat net de 398 milioane de euro.