Anul 2012 va fi un an greu dar nu cred ca piata asigurarilor va intra in recesiune in acest an, ci in cel mai rau caz va stagna, a declarat luni Mariana Diaconescu, presedintele directoratului Asirom, companie membra a grupului VIG. Aceasta a subliniat ca economia Romaniei a fost afectata in ultimii ani de criza economica si era firesc ca industria de asigurari sa urmeze acelasi trend.

Declaratiile au fost facute in cadrul unui eveniment de specialitate organizat de ApPA – Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor si Revista PRIMM.

In Romania, grupul austriac VIG se afla pe primul loc in piata de asigurari prin veniturile inregistrate de companiile detinute, respectiv BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom. Omniasig si BCR Asigurari vor fuziona in perioada urmatoare, conform deciziei luate in vara anului trecut de Vienna Insurance Group, iar finalizarea acestui proces este planificata sa aiba loc in prima parte a anului 2012, dupa primirea avizului CSA.

Piata asigurarilor din Romania a depasit valoarea de 6,08 miliarde lei in primele noua luni din 2011, in scadere cu 3,7% fata de aceeasi perioada din 2010, in conditiile in care veniturile din asigurarile generale au scazut cu 5,89% la circa 4,8 miliarde lei, conform datelor provizorii ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Din activitatea de RCA, veniturile asiguratorilor au scazut cu 23% pana la peste 1,4 miliarde lei.