In 2011 cresterea cu 5% a pietei de asigurari de viata din Romania s-ar putea sa fie confirmata si chiar depasita, iar daca in acest an va exista o crestere a pensiilor si a salariilor bugetarilor, cresterea in acest an ar putea ajunge la 6%, a declarat luni Ovidiu Racoveanu, director Asigurari de Viata in cadrul Generali Asigurari. Estimarea pesimista indica o crestere de 3-5% pentru 2012, sustine acesta. Si Adrian Lupescu, Chief Insurance Risk Officer in cadrul ING Asigurari de Viata sustine ca piata asigurarilor de viata ar putea creste in acest an cu 6-7%, in conditiile in care cresterea educatiei si a increderii populatiei au crescut.

  • "Estimarile noastre la nivelul anului 2012 pleaca de la asteptarile legate de cresterea economica. Asteptarile legate de cresterea economica sunt moderate, estimam ca va fi sub 1%. Pe de alta parte, in privinta pietei de asigurari de viata suntem optimisti. Increderea populatiei si a educatiei financiare au crescut astfel incat estimarea noastra este ca vom asista la o crestere de circa 6-7% a pietei de asigurari de viata in acest an", a declarat luni Adrian Lupescu, Chief Insurance Risk Officer in cadrul ING Asigurari de Viata.
  • "Daca PIB-ul va creste cu 1,5%, piata asigurarilor de viata va creste la circa 3-3,5%. Vom asista la o crestere pe segmentul asigurarilor de tip investitie si economisire, care vin sa sustina nevoia clientilor de economisire, a precizat si Florina Vizinteanu, presedinte directorat, BCR Asigurari de Viata.

Declaratiile au fost facute in cadrul unui eveniment de specialitate organizat de ApPA – Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor si Revista PRIMM.

Piata asigurarilor din Romania a depasit valoarea de 6,08 miliarde lei in primele noua luni din acest an, in scadere cu 3,7% fata de aceeasi perioada din 2010, in conditiile in care veniturile din asigurarile generale au scazut cu 5,89% la circa 4,8 miliarde lei, conform datelor provizorii ale CSA. Segmentul asigurarilor de viata inregistra, la sfarsitul lunii septembrie 2011, un total al primelor brute subscrise de aproape 1,29 miliarde lei, in crestere nominala cu 5,38% comparativ cu aceeasi data a anului trecut.