Violeta Ciurel, actualul director executiv al AXA Asigurari de Viata Romania, va fi noul presedinte al Consiliului Director al AXA Insurance Ungaria, incepand cu data de 1 iulie 2012, inlocuindu-l pe Jacques Maire, care se va reintoarce la Paris, dupa ce a condus timp de trei ani operatiunile AXA din Ungaria, a anuntat miercuri grupul francez de asigurari. Violeta Ciurel va ocupa in continuare si pozitia de CEO al AXA Life Insurance Romania.

Violeta Ciurel, CEO&President AXA Life InsuranceFoto: AXA Life Insurance

Cu peste 20 de ani de experienta in domeniul financiar, atat teoretica, in plan didactic, cat si practica, in Romania si Olanda, Violeta Ciurel s-a alaturat AXA Group in septembrie 2010, in calitate de CEO al AXA Life Insurance Romania. Ea va continua sa-si exercite aceasta functie alaturi de noua pozitie de presedinte al Consiliului Director al AXA Insurance pe care o va detine in Ungaria.

Noua functie care va fi detinuta de Violeta Ciurel vine ca o recunoastere si apreciere a performantei realizate de divizia romaneasca de business a AXA, la un an de activitate pe piata din Romania, se arata in comunicatul companiei.

Pe piata din Ungaria, grupul francez este prezent prin AXA Insurance Zrt, AXA Bank Europe SA Hungary Branch, AXA Voluntary & Private Pension Fund, AXA Voluntary Health Fund, AXA Hungary Investment Fund Management, AXA Personal Finance Consulting si AXA Services.

AXA Life Insurance, care s-a lansat oficial in luna mai 2011 pe piata din Romania, iar dupa patru luni de activitate ajunsese la 41 de agentii teritoriale, dintre care 15 sunt dezvoltate dupa noul concept tip "client-corner", un colt special amenajat pentru discutiile cu clientii si peste 600 de consultanti in vanzari. Planurile AXA sunt ca in urmatorii doi ani sa ajunga in tara la 100 de agentii si 2000 de consultanti.