Euroins Romania a anuntat joi ca in primele trei luni din acest an veniturile din primele brute subscrise au depasit 114,1 milioane lei, in crestere cu 108% fata de aceeasi perioada a anului trecut, si ca a platit de la inceputul anului despagubiri in valoare de 66,5 milioane lei, cu 59% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. La inceputul acestei luni, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a amendat mai multi directori din conducerile a cinci companii de asigurari, printre care si Euroins Romania, care s-ar fi facut vinovati de intarzieri la plata despagubirilor catre asigurati.

Alin BucsaFoto: Euroins Romania
  • "Am inregistrat in primele trei luni ale acestui an o crestere de 108% fata de perioada similara a anului trecut, consemnand prime brute subscrise in valoare de 114,14 milioane lei. Aceste rezultate bune sunt strans legate de investitia noastra in sistemele de solutionare a daunelor. Intreaga noastra strategie si activitate sunt centrate pe cresterea gradului de satisfactie a clientului si pe fidelizarea acestuia", a precizat Iulius Alin Bucsa, Director General, Euroins Romania.

In primele trei luni din acest an, cea mai mare crestere a veniturilor (121%) s-a inregistrat pe segmentul asigurarilor auto (CASCO+RCA). Astfel, valoarea primelor brute subscrise pe aceasta clasa a ajuns la sfarsitul primului trimestru din 2012 la aproape 105,4 milioane lei.

Raspunderile civile si garantiile au inregistrat la randul lor o crestere de 55% si respectiv 79% in intervalul mentionat, volumul primelor brute subscrise in trimestrul unu din 2012 pentru aceste clase ajungand la aproape 2 milioane lei.

O crestere de 21% s-a inregistrat pe segmentul asigurarilor property, primele brute subscrise ajungand la valoarea de 4,3 milioane lei, fata de primele trei luni ale anului 2011, cand acestea au fost de 3,5 milioane lei.