Membrii APAPR (asociatia care reprezinta 11 administratori si 5 banci depozitare ale fondurilor de pensii) l-au confirmat marti, 17 iulie, prin vot in cadrul Adunarii Generale, pe Marius Popescu (director general ING Pensii) ca nou presedinte al asociatiei, dupa plecarea fostului presedinte Cornelia Coman la conducerea business-ului ING de asigurari si pensii din Ungaria, a anuntat miercuri asociatia.

In acelasi timp, alegerile pentru trei mandate in cadrul Consiliului Director al APAPR i-au reconfirmat pe aceste pozitii pe Ioan Vreme (director general Generali Pensii) si Radu Craciun (director general adjunct Eureko Pensii). A treia pozitie a fost ocupata de Claudia Ionescu (directorul diviziei titluri la BRD-GSG), care l-a inlocuit pe Crinu Andanut (director General Allianz Tiriac Pensii Private).

Ca urmare a Adunarii Generale a Membrilor APAPR de ieri, noua structura a Consiliului Director al APAPR este urmatoarea:

  • Marius Popescu (ING): Presedinte
  • Mihai Coca-Cozma (Alico): Vicepresedinte
  • Ioan Vreme (Generali): membru
  • Radu Craciun (Eureko): membru
  • Claudia Ionescu (BRD depozitar): membru.

Mandatele tuturor celor cinci membri ai Consiliului Director al APAPR au in prezent o durata de 2 ani, iar urmatoarele alegeri in cadrul Asociatiei vor fi organizate in luna iunie 2014.

De asemenea, pentru a-si intari capabilitatile executive, APAPR l-a recrutat recent pe Catalin Ciocan pentru pozitia de Secretar Executiv al Asociatiei. Catalin (30 de ani) este licentiat in drept si finante-banci, specialist in piata de capital, are peste 8 ani de experienta ca jurnalist de business si s-a alaturat echipei APAPR la mijlocul lunii mai.

APAPR este asociatia profesionala a operatorilor economici din domeniul pensiilor private din Romania (11 administratori si 5 banci depozitare ale fondurilor de pensii). Membrii APAPR administreaza aproape 6 milioane de conturi individuale pentru participantii la fondurile de pensii, activele gestionate depasind ca valoare 1,9 miliarde de euro.