Generali PPF Holding (GPH) va achizitiona compania de asigurare poloneza Proama, membra a Grupului Groupama, conform unui acord semnat marti intre cele doua grupuri de asigurari, a anuntat miercuri Generali. Dupa incheierea tranzactiei, GPH va opera in Polonia cu doua companii separate si doua brand-uri distincte - Generali si Proama. Tranzactia este inca subiect al aprobarilor si al autoritatilor de reglementare.

"Polonia este o piata strategica pentru noi. Aceasta inregistreaza una dintre cele mai semificative rate de crestere dintre pietele de asigurare din ECE (n.a Europa Centrala si de Est). Achizitia Proama ne va ajuta sa ne dezvoltam businesul in aceasta piata cu potential", a declarat directorul executiv (CEO) al Generali PPF Holding, Ladislav Bartonicek.

De cealalta parte, oficialii Groupama spun ca "decizia de a renunta la businesul de asigurare din Polonia face parte din planul de reducere a cheltuielilor si investitiilor".

Proama este activa in principal pe segmentul de retail si a debutat cu vanzarea de asigurari auto, prin 3 canale de distributie: telefon, Internet si retea proprie de agenti.

Tranzactia dintre GPH si Groupama nu va afecta in niciun fel actualele contracte de asigurare si serviciile oferite clientilor de catre Proama. De asemenea, nu vor fi afectate relatiile cu partenerii de afaceri sau cu agentii.

Generali PPF Holding este activa pe piata de asigurari poloneza prin subsidiara sa Generali Group Polonia. Volumul de prime brute subscrise in 2011 de catre Generali Polonia a fost de 1,9 miliarde PLN, segmentul de asigurari generale inregistrand o crestere de 28% (per ansamblu, piata de asigurari poloneza a inregistrat o crestere de doar 12%) si cel de asigurari traditionale de viata de 20% (de 5 ori mai mult decat cresterea pietei).

In Romania, Generali ocupa locul 4, dupa volumul de prime brute subscrise in 2011 pe asigurari de viata, si locul 7 in topul asiguratorilor de non-viata.