Grupul de asigurari MetLife, prin intermediul companiei afiliate Alico Asigurari Romania, a finalizat achizitia operatiunii de asigurari de viata din Romania a grupului britanic Aviva. Tranzactia a fost anuntata pe 30 ianuarie 2012, a anuntat miercuri grupul. Achizitia operatiunilor de pensii detinute de Aviva in Romania, anuntata la aceeasi data, asteapta aprobarea din partea autoritatilor competente. MetLife a numit-o pe Carmina Dragomir la conducerea Aviva Asigurari de Viata in Romania, in locul lui Mihai Popescu, "care va urma alte oportunitati de cariera".

  • "MetLife detine operatiuni in Europa Centrala de 22 de ani, iar aceasta regiune reprezinta o piata strategica pentru noi. Suntem incantati de aceasta oportunitate de a ne extinde operatiunile si de a ne consolida pozitia pe piata din Romania", a declarat Michel Khalaf, Presedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA).

Prin extinderea bazei de clienti si a distributiei, MetLife isi consolideaza pozitia in top 3 cele mai mari companii de asigurari de viata din Romania in functie de primele de asigurari de viata si accidente (conform datelor CSA pe anul 2010), se mentioneaza in comunicatul de presa.

MetLife a numit-o pe Carmina Dragomir in pozitia de Director General Executiv al Aviva Asigurari de Viata in Romania, in locul lui Mihai Popescu, "care va urma alte oportunitati de cariera", conform comunicatului. Aceasta coordoneaza in prezent Divizia de Operatiuni a grupului MetLife, Inc. in Romania, in cadrul Alico Asigurari Romania. Din noua functie, Carmina Dragomir va asigura integrarea cu succes a operatiunilor de asigurari de viata Aviva cu cele ale Alico Asigurari Romania.

Carmina Dragomir (40) si-a inceput cariera in asigurari de viata in anul 2002, cand s-a alaturat echipei Alico Asigurari ca Asistent Administrare Polite, dupa un an fiind promovata in functia de Supervizor Administrare Polite, iar in 2005 devine Manager Administrare Polite. Doi ani mai tarziu, Carmina a fost numita Manager Relatii Clienti, iar din 2010 este Director Executiv Operatiuni si coordoneaza departamentele Relatii Clienti, Administrativ si IT.

Carmina a absolvit Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica la Academia de Studii Economice, Bucuresti.