Primele brute subscrise de Euroins Romania in primele sase luni ale acestui an se situeaza la valoarea de 228 milioane lei, in crestere cu 96% fata de aceeasi perioada a anului trecut, a anuntat miercuri compania de asigurari. Euroins sustine ca a platit in perioada ianuarie - iulie 2012 un numar de 26.001 de dosare de dauna in valoare de 140,5 milioane lei, in comparatie cu cele 17.462 de dosare platite anul trecut, in aceeasi perioada, in valoare de 81,6 milioane lei.

  • 'Am avut o crestere semnificativa in prima jumatate a anului, ceea ce ne-a plasat pe locul 6 in topul companiilor de asigurari generale din Romania. Conform tendintelor inregistrate, privim cu incredere  imbunatatirea indicatorilor financiari ai companiei si in perioada urmatoare', a declarat Iulius Alin Bucsa, director general al Euroins Romania.

Pe clase de asigurare, compania a inregistrat cresteri importante dupa cum urmeaza: 110% pe segmentul asigurarilor auto, 95% pentru asigurarile de garantii, 90% pentru asigurarile maritime, 50% pentru asigurarile de raspundere civila si 42% pentru asigurarile de accidente. Pe segmentul asigurarilor facultative de locuinte, asiguratorul a raportat venituri similare cu cele ale anului precedent ¬ 7,7 milioane lei.