Eureko Asigurari "si-a mentinut o pozitie stabila" pe piata autohtona astfel ca primele brute subscrise totale au scazut putin, cu 0,56% fata de primul semestru din 2011, pana la 21,37 milioane de lei, in conditiile in care intreaga piata a crescut cu numai 2,70% sustinuta de cresterea segmentului de asigurari generale cu 3,54%, in timp ce segmentul asigurarilor de viata a scazut cu 0,38%, a anuntat marti compania de asigurari. In Raportul de activitate pe 2011, grupul olandez Achmea, care controleaza activitatea Eureko, admite ca in tari cum sunt Romania, Grecia sau Turcia, activitatea este inca "modesta", dar oficialii Eureko nu au dorit sa comenteze informatiile ca firma s-ar retrage de pe piata romaneasca.

Potrivit informatiilor Eureko Asigurari, primele brute subscrise de companie pe segmentul asigurarilor de viata au inregistrat o crestere usoara de 0,26% ajungand la suma de 15,39 milioane de lei, ceea ce reprezinta o evolutie buna in contextul in care piata locala de asigurari de viata a scazut cu 1,43% daca aplicam corectia cu riscurile de sanatate subscrise la clasa asigurarilor de viata.

Pe segmentul de asigurari de sanatate, primele brute subscrise de companie au scazut cu 2,45% pana la 5,98 milioane lei de la 6,13 milioane de lei in primul semestru din 2011.

Pe segmentul asigurarilor de sanatate subscrise la clasa asigurarilor generale, compania detine o cota de piata de 24,21%, avand in vedere ca acest segment practic s-a dublat in primul semestru din 2012 fata de aceeasi perioada in 2011 ca urmare a jucatorilor noi intrati, crestere care se regaseste si la asigurarile de sanatate inregistrate la clasa asigurarilor de viata.

  • "A fost un prim semestru dificil, mai ales din cauza turbulentelor venite din pietele financiare. Economia este inca intr-o perioada in care toate companiile, indiferent de domeniul de activitate, functioneaza cu mari dificultati. Cu toate acestea, am reusit sa crestem pe linia asigurarilor de viata in ciuda faptului ca piata locala, ca total, a scazut. Actionarul nostru, Grupul Achmea, demonstreaza stabilitate si asta ne permite sa investim in continuare in activitatile nostre de baza: asigurarile de viata si de sanatate", a declarat Frans van der Ent, CEO Eureko Romania.

Potrivit acestuia, valoarea pietei asigurarilor de sanatate s-a dublat de la 19,4 milioane de lei in primul semestru din 2011 la 41,8 milioane de lei in prima jumatate a anului in curs.

In prima jumatate a anului 2012, Eureko Societate de Administrare a unor Fonduri de Pensii Private, compania locala de pensii private a Grupului, si-a mentinut pozitia a cincea in clasamentul administratorilor de pensii obligatorii administrate privat, dupa numarul de participanti si a inregistrat o crestere a cotei de piata de la 7,20% la 7,44%, a mai anuntat asiguratorul.

Compania avea la finalul primei jumatati a anului 2012 o cota de piata de 5,63% pe piata pensiilor obligatorii administrate privat dupa nivelul activelor administrate, pozitionandu-se pe locul sase in clasamentul jucatorilor de pe aceasta piata.

  • "Mentinerea trendului actual de crestere a activelor administrate este principalul obiectiv al companiei de pensii a Eureko, mai ales in actualul context dificil din punct de vedere econonic si politic", a declarat Radu Bragarea, director general Eureko Pensii.

In primele sase luni din acest an, Eureko Pensii a inregistrat un randament de 5,07% pentru Fondul de Pensii Administrat Privat Eureko (Pilonul II), in timp ce rata de rentabilitate a aceluiasi fond in ultimele 12 luni a fost de 7,11%.

In ceea ce priveste Fondul de Pensii Facultative Eureko Confort (Pilonul III), acesta a inregistrat un randament de 6,02% in primele 6 luni din 2012, iar rata de rentabilitate a aceluiasi fond in ultimele 12 de luni a fost de 6.27%.

La finalul lunii iunie a.c. pe Pilonul II Eureko Pensii avea 421.292 participanti si active nete in valoare de 446,05 milioane de lei, iar pe Pilonul III avea 3.713 participanti si active nete in valoare totala de 2,81 milioane de lei.