Avionul de tip AIRBUS al companiei TAROM implicat in incidentul de sambata, 12 ianuarie 2013, ca urmare a unei lovituri de un fulger la aterizarea pe aeroportul din Istanbul, este asigurat de Astra, cea mai mare companie de profil cu capital 100% romanesc, a anuntat miercuri asiguratorul. Aeronavele TAROM sunt asigurate de Astra inca din anul 2007 si acopera atat polita CASCO cat si raspunderea civila.

Compania Astra Asigurari sustine ca "a platit cele mai mari daune din piata de asigurari aviatice din tara noastra. Este vorba despre cea mai mare dauna platita vreodata in Romania, pentru incidentul in care a fost implicata, in anul 1991, aeronava prezidentiala (33 milioane USD care apartinea ROMAVIA).

De asemenea, pentru incidentul aviatic de pe pe Aeroportul "Henri Coanda" Otopeni, in decembrie 2007, Astra Asigurari a platit 10 milioane USD pentru o aeronava TAROM si 4,2 milioane USD pentru o aeronava apartinand ROMAVIA, in aprilie 2008".

In 2010 si 2011 rezultatele financiare au plasat ASTRA Asigurari in pozitia de lider de piata pe segmentele de aviatie, property si RCA. Compania a deschis doua sucursale in afara teritoriului Romaniei, in Ungaria, la finalul anului 2010 (ASTRA BIZTOSITO), respectiv in Slovacia (ASTRA POISTOVNA) in decembrie 2012 si un birou de vanzari in Germania.