Preluarea de catre ALICO a fondului de pensii private obligatorii al AVIVA a fost autorizata definitiv

de Adrian Vasilache     HotNews.ro
Luni, 4 februarie 2013, 17:00 Economie | Asigurari

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat in sedinta din 30 ianuarie a acestui an autorizarea definitiva a fuziunii Fondului de Pensii Administrat Privat PENSIA VIVA (fond absorbit) cu Fondul de Pensii Administrat Privat ALICO (fond absorbant), a anuntat luni autoritatea de supraveghere. Decizia de autorizare prealabila asupra acestei fuziuni a fost adoptata de CSSPP pe 29 august 2012.

Decizia autorizarii definitive se ia numai in conditiile indeplinirii cerintelor de informare a participantilor cu privire la fuziune. Astfel, participantii care nu au fost de acord cu noile conditii ale fondului absorbant au avut posibilitatea sa se transfere, fara penalitati, la orice alt fond de pensii administrat privat, in termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea.

Ulterior celor 90 de zile, dupa obtinerea autorizarii definitive de fuziune, are loc preluarea, de catre fondul absorbant, a participantilor si a activelor acestora, conform termenilor si conditiilor precizate de CSSPP.

  • "In ultimii ani, a avut loc o consolidare a pietei pensiilor private prin fuziuni, ca parte a unui proces natural de evolutie a acestui sector financiar. Atata timp cat nu aduce atingere competitivitatii in sistem, acest proces este in beneficiul stabilizarii pietei", a precizat Marian Sarbu, presedintele CSSPP.

Reamintim ca procesul de autorizare a fuziunii in sistemul de pensii private - Pilonul II cuprinde doua etape, prealabila si definitiva, potrivit prevederilor normei 14/2008, decizia prealabila de fuziune fiind adoptata de catre CSSPP in 29 august 2012.

In prezent, pe piata pensiilor administrate privat sunt autorizate 9 fonduri de pensii si 9 administratori supravegheati si controlati de catre CSSPP. Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii decembrie 2012, in Pilonul II erau inscrisi 5,77 milioane participanti, iar activele nete acumulate insumau 9,64 miliarde lei.

Grupul Aviva a anuntat in luna ianuarie 2012 vanzarea operatiunilor sale din Europa Centrala si de Est: Aviva Cehia, Aviva Ungaria si Aviva Romania (Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii  Private- Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SP) catre MetLife Inc, grup care in Romania detine ALICO (fosta AIG Life).


Citeste mai multe despre   
Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ca voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

3571 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică