Operatorul privat de servicii medicale MedLife si asiguratorul Generali au lansat miercuri in premiera o asigurare de sanatate privata care se adreseaza persoanelor fizice, cu varste cuprinse intre 6 luni si 64 de ani, si care poate fi cumparata exclusiv online. Pachetul de baza, care include spitalizare si interventii chirurgicale, dar pentru afectiuni care au survenit ulterior semnarii contractului, costa 45 de lei/luna. Mihai Marcu, presedintele MedLife, si-a exprimat speranta ca pana la sfarsitul acestui an ar putea exista pana la 10.000 de clienti care sa opteze pentru noul produs. De notat ca saptamana trecuta, Regina Maria si Groupama au anuntat semnarea unui parteneriat exclusiv pentru lansarea unei asigurari medicale in luna martie din acest an.

Generali si MedLife, parteneriat pentru asigurari private de sanatateFoto: Hotnews
  • "Desi beneficiaza de o comunicare publica intensa, domeniul asigurarilor de sanatate nu a inregistrat pana in prezent progrese tangibile, reprezentand sub 2% din primele de asigurare generale din Romania, in timp ce la nivel european acestea sunt de peste 25% din asigurarile generale (date / Comisia Europeana a Asigurarilor, 2012). In acelasi timp, am sesizat ca exista un segment larg de clienti care doresc servicii de asigurari medicale, dar sunt inca derutati de multitudinea de informatii denaturate sau incomplete de care beneficiaza. (...) Prin aceasta initiativa, facem inca un pas important in sistemul privat de sanatate din Romania, si construim alaturi de alti asiguratori, o noua etapa in medicina privata, care va fi strans legata de asigurarile de sanatate", a declarat Mihai Marcu, Presedintele MedLife.

Acesta a precizat ca din cei "un milion de clienti platitori numai in ambulatoriu" foarte multi au intrebat adesea daca nu exista si posibilitatea unei asigurari. Mihai Marcu a subliniat ca abonamentele de sanatate ale MedLife nu acopera interventiile chirurgicale, lucru pe care il face acum asigurarea de sanatate lansata cu generali.

Din multii clienti care ne viziteaza si avem numai un milion de clienti platitori numai in ambulatoriu anual fara partea de adeverinte medicale, multi solicita daca exista o asigurare.

  • "Ne bazam pe 2000-3000 de clienti si avem o speranta pentru a ajunge chiar si la 10.000 de clienti in acest an", a spus Mihai Marcu.

Interventii chirurgicale si spitalizare pentru 45 de lei pe luna dar nu pentru afectiuni preexistente

Pachetul de baza, care cuprinde servicii de chirurgie si spitalizare presupune plata unei prime de asigurare de 45 de lei pe luna. Cele doua companii promit acces la o retea de 6 spitale in cadrul MedLife, cu un total de 530 de paturi si 20 de sali de operatie in Bucuresti, Brasov si Arad. Pentru aceasta polita, exista o limita de 5 zile de spitalizare pe an.

In lista interventiilor chirurgicale acoperite de asigurare in limita a 11.250 de lei pe an se numara: chirurgie oncologica, ginecologie, neurologie, ortopedie, chirurgie estetica, chirurgie vasculara, urologie, ORL, chirurgie pediatrica, chirurgie in cadrul sistemului medical MedLife.

Intrebati daca aceasta asigurare acopera si nasterile, reprezentantii Generali si ai MedLife au subliniat ca despagubirea se face dupa o perioada de asteptare de 9 luni de la semnarea politei.

Altfel spus o persoana nu poate ramana insarcinata si apoi sa-si faca asigurare pentru a-si acoperi cheltuiielile nasterii, care in acest caz s-ar ridica la 600 de lei.

  • "In cazul in care este o imbolnavire preexistenta, MedLife va sti, si asiguratul va trebui sa suporte direct costul catre Medlife. Daca aceasta afectiune nu a fost preexistenta fata de momentul intrarii in asigurare noi vom despagubi catre MedLife. Pentru "spitalizare si interventii chirurgicale" asigurarea acopera cazurile de accidente sau imbolnavire. In mod normal verificam aceste doua aspecte. Si pentru nasteri si celelalte acoperiri exista o lista de excluderi si o perioada de asteptare care sunt stipulate in conditiile de asigurare", a declarat Ovidiu Racoveanu, Membru al Directoratului Generali.

Parteneriat intre Groupama si Regina Maria

Parteneriat intre Groupama si Regina Maria

Foto: Groupama

Reteua privata Regina Maria si Groupama vor lansa in luna martie un produs similar de asigurare medicala

Saptamana trecuta Groupama Asigurari si Reteaua privata de sanatate Regina Maria au anuntat semnarea unui parteneriat exclusiv pentru lansarea unui produs co-brand de asigurare medicala.

Conform informatiilor celor doua companii, parteneriatul va permite clientilor accesul direct si decontul in cadrul Retelei private de sanatate Regina Maria, cu posibilitatea de a opta pentru serviciile medicale ale altor retele de sanatate, publice sau private. In functie de pachetul ales, serviciile medicale de maternitate precum si tratamentul in clinici aflate in afara tarii pot fi incluse.

Produsul va fi disponibil, atat pentru clientii persoane fizice cat si pentru clientii IMM sau Corporate, incepand cu luna martie in locatiile Groupama Asigurari selectate, urmand a fi extins la nivel national in cursul anului 2013.